Kulcsszó keresés /


Mitől is olyan ijesztő bezárva lenni a saját otthonunkban?

Eleve ijesztő az a szó, hogy bezárva lenni. Bezárnak, és egyből szükséged lesz az azonnali szabadságra, mert úgy érzed, hogy máskülönben megbolondulsz. Amíg nincs meghatározva és lekorlátozva az egyén saját szabadsága, addig fel sem tűnik az, hogy milyen nagy mértékben alkot minket. A mai társadalomban eleve nagy kincs, a mostani generáció velejárója, de még az előző generációjáé is.

olvass tovább

Top10: a legjobb kosztümös filmek téli hétvégékre

Az egyre inkább tomboló hideg miatt teljesen érthető, ha sokszor szeretnénk inkább otthon maradni, mintsem kimozdulni a hűvös, csapadékos utcákra. Ilyenkor jó ötlet lehet bekucorodni a fotelbe egy meleg pléd alá, és kiválasztani egy filmet, ami a lelkünket is felmelegíti. Van valami romantikus, megfoghatatlan bája minden kosztümös filmnek, hiszen mind olyan letűnt korokat mutatnak be, melyekben mai fejjel biztosan nem élnénk, mégis kissé érthetetlen vágyakozással ábrándozunk róluk. Ezek közül a filmek közül következik az a tíz, amit én a legjobbnak tartok, és bátran ajánlom mindenkinek lusta hétvégékre.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szombat május 26.

  • 2012. május 26.

Jó időben vétek otthon maradni! Imádok a Margit-szigeten bandázni. A fűben heverészve olvasgatni, barátokkal csevegni, esetleg nagyot sétálni, biciklizni vagy bármit csinálni kint a ragyogó napsütésben. Nézegetem, élvezem, ahogy a családok közösen kutyát sétáltatnak, örülnek a természetnek miközben még a városból sem kell kimozdulniuk.

olvass tovább