Kulcsszó keresés /


Azt éreztem, hogy része voltam az előadásnak, bár az illatok és a hely aurája, ma még pótolhatatlan

Ki tudja, lehet pár év és ez is megoldódik, de most vissza a valósághoz, a Budapesti Operettszínház, La Mancha lovagja online előadásán „jártunk”, elvittem a barátnőmet a nappaliba és ezzel a meglepetéssel készültem. Figyeltem őt, ahogy kissé értetlenül nézte az előadáshoz vezető utat, valószínűleg azért, mert nem volt még része hasonlóban.

olvass tovább

Kedvenc operettjeink

  • 2014. október 24.

Október 24-e a Magyar Operett napja, és Kálmán Imre halálának évfordulója is egyben. Igaz, ez a két dolog erősen összeforr egymással. Ez alkalomból összegyűjtöttük nektek a kedvenc operettjeinket. Hallgassátok őket szeretettel.

olvass tovább

In memoriam Feleki Kamill

  • 2014. augusztus 21.

Feleki Kamill: Kossuth-díjas színművész, táncos, koreográfus, és nem utolsó sorban nagy nevettető volt. 106 éve született, de nevét örökre a szívébe véste a színház és a nézők is. És persze az egész operett-műfaj. Nyugodjék békében!

olvass tovább

VoRi, új csillag az égen

VoRi-t, azaz Vörös Editet a színház kedvelői már jól ismerhetik a Budapesti Operettszínház művészeként, most azonban a popszakma felé kacsingat, jelenleg is debütáló albumán dolgozik. Editet eddig olyan darabokban láthatta a közönség, mint az Abigél, a Szépség és a Szörnyeteg vagy épp a Szentivánéji álom.

olvass tovább

Pados Krisztina igazi Princess

  • 2014. június 05.

2011-ben üstökösként robbant be a köztudatba három gyönyörű nő, akik a Princess együttes hegedűvirtuózaiként nyűgözték le a nagyérdeműt. Június 9-én jubileumi nagykoncerttel állnak a közönség elé, a Budapesti Operettszínház színpadán. Ennek részleteiről faggattam Pados Kriszta alapító tagot.

olvass tovább

Kávészünet Pintér Tiborral

Pintér Tibor már a képek alapján is rendkívül karizmatikus személyiségnek tűnik, aki egyszerre színész, operett és musical énekes, producer, rendező és színházigazgató. Mások örülnek, ha legalább egy ilyen magasrendű titulust kiérdemelnek életük során. Tibor azonban nem az a típus, aki egyetlen cél beteljesítése után nyugodtan hátradőlne, mint aki jól végezte dolgát. Egy tavaszi délelőttön, kávézás közben faggattam a színészt a múltról, a jelenről és a jövőről.

olvass tovább

Az ünnepelt színész halálára

  • 2013. október 23.

Julikám, emlékszel te Alizra? Ő volt annak a híres színésznek a felesége, akiért olyan sok nő rajongott húsz évvel ezelőtt, és rajongana még most is, ha nem lőtte volna főbe magát. Aliz tanított engem művészettörténetből, csendes kis nő volt, és minden hajadon őt irigyelte annak idején, amikor elvette a kilencvenes évek ünnepelt operettcsillaga.

olvass tovább