Kulcsszó keresés /


DISNEY+ MÁJUSI PREMIEREK

  • 2025. május 01.

A Disney+ májusban kulináris utazásra, féltve őrzött titkok felfedezésére és lebilincselő történetek megismerésére hív. Kövesd végig „A mormon feleségek titkos életének” (The Secret Lives of Mormon Wives) második évadát, amiben kiderül, hogy milyen sors vár a testvériségre a hírhedt botrányt követően! Merülj el az olasz kultúrában és fedezd fel a rejtett kulináris kincseket egy kis történelemmel fűszerezve a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című ötrészes sorozattal! Szintén második évadával érkezik az „Abott Általános Iskola” (Abott Elementary School), amellyel szórakoztató pillanatoknak lehetsz részese, de a true crime és más műfajok rajongói is rengeteg izgalmas műsor közül válogathatnak. Készen állsz a kalandra? Tarts májusban is velünk!

olvass tovább

Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Egy csipet Itália a város szívében

  • 2015. november 24.

Budapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.

olvass tovább

B40 - Ázsiai és olasz ízek a belváros szívében

  • 2015. április 13.

Az első tavaszi napsugarakat kihasználva kedves barátnőmmel, Esztivel, aki, ha gasztronómiáról van szó meglehetősen kritikus, és kevésbé kedves, úgy döntöttünk, hogy egy napra kirúgunk a hámból, elpártolunk a szokásos, unalmas munkahelyi étkezdétől, és kipróbálunk egy nemrégiben nyílt éttermet a belváros szívében. A frekventált helyen található B40 Wok&Walknak minden téren beszélő neve van, hiszen az ötödik kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út 40. szám alatt található, és a hely (egyik) specialitása a vendégek által kiválasztott alapanyagokból készülő thai wok ételek, melyet akár elvitelre is rendelhetnek. A B40 kínálatában azonban nem csak a thai fúziós konyha remekeivel találkozhatunk, hanem az olasz ízek szerelmesei is válogathatnak házi tortellinikből, de leveseket, wrapokat, tavaszi tekercseket is kóstolhatunk.

olvass tovább

Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább

Anyu főz: paradicsomos - diós tagliatelle

  • 2015. január 20.

Tél van, hideg van. Jól esik a meleg vacsora. Órákat a konyhában állni viszont nem esik jól. Viszont van egy jó hírünk: a villámgyorsan elkészíthető fogás is lehet egészséges és finom. Erre bizonyíték az alábbi tésztaétel, amelyhez olasz szélesmetéltet, tagliatellét használunk, hiszen ezt általában minden családtag imádja, és vita nélkül megeszi bármikor.

olvass tovább

Anyu főz: spagetti petrezselyem pestoval

  • 2014. december 01.

A pesto az olasz konyha egyik pofonegyszerű, ám mégis elképesztően ízletes csodája. Liguria tartományból származtatják, de régi írások szerint már jócskán a középkorban készítettek hasonló mártást, amit a pasta hazájában természetesen elsősorban a tésztákhoz fogyasztottak. Bár pesto egyébként remekül illik burgonyás ételekhez, és húsokhoz is, legnépszerűbb mégiscsak a spagettis változat. Hiszen az sem mindegy, milyen tésztával esszük: minél vékonyabb a pasta, annál jobban be tudja vonni ez a finom szósz.

olvass tovább