Kulcsszó keresés /


Húsvéti locsolóversek kicsiknek, és nagyoknak

Ha húsvét, akkor díszes tojás, csoki nyuszi, csoki tojás, és finomabbnál finomabb sütemények várnak minket az asztalon. Azonban ezekből a finomságokból, csak azok kapnak, akik a legszebb verset mondják. Íme néhány aranyos, és kedves húsvéti locsolóvers, amit kicsik, nagyok, és felnőttek egyaránt könnyen megtanulhatnak.

olvass tovább

Répatorta recept húsvétra

  • 2018. március 31.

Ha már úgyis a nyuszit várjuk többek között húsvétkor, akkor igazán alkalomhoz illő lehet répatortát készíteni a hosszú hétvégén. Bár ez az édesség még mindig kicsit megosztja az édesszájú embereket, mi úgy gondoljuk, hogy az egyik legfinomabb, ráadásul legegyszerűbben elkészíthető tortáról van szó. Íme egy recept, aminek köszönhetően a végeredmény egészen biztosan csodás lesz!

olvass tovább

Top10: húsvéti manikűr ötletek

Még pár nap van húsvétig, így ha nem tudod, hogy milyen legyen éppen a manikűröd, mi mindenképpen valamilyen alkalomhoz illőt javaslunk. Lehet mintás, vagy egyszerűen csak aranyos cukorka színű, az egészen biztos, hogy a tavaszi hangulathoz és a nyuszis ünnephez tökéletesen fog illeni!

olvass tovább

Top10: a legjobb húsvéti filmek

Egészen biztos, hogy a legtöbb ember fel tud sorolni legalább tíz karácsonyi filmet (ötöt tuti), azonban mi a helyzet a húsvéttal? Az utóbbi időben olyan, mintha ez egy dupla ünnep lenne, egyrészt keresztény egyházé, minden vallásos velejárójával, másrészt viszont „nyuszis” tele csokitojásokkal, virágokkal és színes dekorációval. Nos bármelyiket is ünnepled, a következő tíz húsvéti film közül biztosan fogsz találni kedvedre valót!

olvass tovább

15 húsvéti köröm minta ötlet

Hamarosan itt lesz mindenki kedvenc nyuszis ünnepe, ráadásul ezt most négy teljes pihenéssel töltött nappal köthetjük össze. Azért, hogy az ünnep során abszolút stílusos légy, hoztunk pár köröm minta ötletet, így nem csak a tojásokat, hanem a körmeidet is aranyos mintákkal díszítheted!

olvass tovább

Amikor még hittem a Húsvéti Nyusziban

Olyan családban nőttem fel, ahol a Húsvét legalább olyan izgalmak közepette telt, mint mondjuk a MIkulás érkezése. A szüleim eléggé kimaxolták ezt az ünnepet is, mindig volt tojáskeresés, két évente megkockáztatták, hogy talán tudnék gondozni egy élő kisnyulat is (nem, nem tudtam), és 8 éves koromig tartották bennem a hitet, hogy igenis létezik a Húsvéti Nyuszi.

olvass tovább

Képgaléria édes virágillatba beleszippantó kisállatokról

  • 2016. február 14.

Az adott virágok célja egyértelmű: illatukkal odavonzzák az állatokat, hogy testükre virágpor kerüljön, azok pedig magukon hordozva a pollent segítenek a növények reprodukciójában. Arról egyelőre nem tudunk, hogy a macskáknak, rókáknak vagy nyusziknak bármiféle előnyük származna az előbbi cselekvésből, egy azonban biztos, virágba szippantó állatok képeinél nem kezdhetjük kedvesebben a napot!

olvass tovább

Kiskarácsony lett a húsvét?

  • 2015. március 28.

Festett tojás és pénz helyett csoki és ajándék vár a locsolkodó gyermekekre. Míg vidéken ötből egy gyermek kap pénzt a locsolásért, a fővárosiak mindössze 8 százaléka jutalmazza anyagiakkal a húsvéti szokást. A nyuszi a magyar gyermekek többségének kisebb játékot és édességet hoz – derült ki a REGIO JÁTÉK friss húsvéti felméréséből. A hölgyek többsége ötnél kevesebb locsolóra számít, közülük leginkább a fiatal korosztály örülne, ha többen locsolnák meg az ünnepen.

olvass tovább