Kulcsszó keresés /


Isten éltesse dr. Czeizel Endre!

  • 2015. április 09.

Április 13-án a New York Művész Páholy ismét egy születésnapi köszöntéssel készül, egy nagyszabású, tudományos-művészeti programmal, mely során hazánk egyik legismertebb, legsokoldalúbb gondolkodóját, a művészetek elkötelezett hívét, az orvos-genetikus dr. Czeizel Endrét köszöntik nyolcvanadik születésnapján barátok, családtagok, tisztelők, munkatársak a Világ Legszebb Kávéházában!

olvass tovább

Made in Pécs

  • 2015. február 25.

Március 9-én a születésnapját ünneplő New York Művész Páholyt ismét izgalmas, szakmájukban meghatározó, a kulturális élet különböző területein alkotó művészek töltik meg, akik egy különleges szállal kapcsolódnak egymáshoz: mindannyiunk életében meghatározó város Pécs. A két éves születésnapot ünneplő esten középpontban az ország egyik kulturális csomópontja, fővárosa: Pécs - a zene, az irodalom, a képzőművészet, a színház képviselőivel - a Világ Legszebb Kávéházában!

olvass tovább

A csábítás művészete

  • 2015. január 27.

A csábítás témakörével foglalkozik a New York Művész Páholy következő estje. Február 9-én 19 órától kiderül, vajon mi alapján választunk párt. Valóban izgalmas, ami elérhetetlen? Mitől vonzó egy nő, és mit keresünk egy férfiban? Dienes Angéla Csábításra születtünk című, a Libri Kiadónál megjelent vadonatúj kötete kapcsán, a szerelmesek ünnepe előtt néhány nappal a tudomány, az irodalom, a pszichológia és a művészet szemszögéből vizsgáljuk a csábítást és önmagunkat a Világ Legszebb Kávéházában.

olvass tovább

A nő, aki megteremtette Robert Capát

  • 2014. november 03.

"A győzelmet fotózni nagyjából olyan, mint egy esküvőt fotózni a templomban tíz perccel az ifjú pár távozása után. Néhány konfetti ott csillogott még a tér sarában, de az üres gyomrú násznép hamar szétoszlott, és máris azon tűnődött mindenki, hajba kapnak-e holnap az újdonsült házasok." - Robert capa

olvass tovább

Müller Péter est: Halhatatlan szerelem

  • 2014. október 06.

Október 27-én 19 órai kezdettel ismét Müller Pétert hallgathatják és láthatják a New York Művész Páholy színpadán. Ezúttal új könyvének kapcsán beszélget az íróval Juhász Anna, az este házigazdája.

olvass tovább

Elindult a szezon A New York Művész Páholyban

  • 2014. szeptember 18.

Juhász Anna szervezésében kezdetét vette a szezon a pesti irodalmi élet központjában, a New York Caféban. A fiatal irodalmár az idei ősztől a Hadik Kávéházon kívül a Centrál Kávéházban is szervez kulturális programokat, melyekről magazinunk rendszeresen tudósítani fogja kedves olvasóit. Éljen a kultúra!

olvass tovább

Beszélgetés a szép irodalmárral

  • 2013. november 11.

Juhász Annával a New York Művész Páholy és a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetőjével öt esztendeje találkoztam először, amikor italt kevertem neki az egyik bárban, ahol akkoriban dolgoztam. Aztán négy évvel később együtt ültünk a New York Café pompázatos aulájában, és a La Beauté estre készülődtünk. Anna tehát a magyar kulturális élet földi helytartója, irodalmár és Juhász Ferenc költő szépséges leánya.

olvass tovább