Kulcsszó keresés /


A nők elleni erőszakról

Az erőszak jelenléte egyidős az emberiséggel. Mindig jelen volt, ahogy a háború és a hozzá tartotó veszteségek is. Együtt járt az új birodalmak hódításaival, az emberek behódoltatásának eszköze volt mindig is. Hiába járunk modern időkben, az emberi aberráció mindig jelen marad. A szégyen ráforrasztja az emberi torokra a szavakat.

olvass tovább

A világ legveszélyesebb városai a nők számára

  • 2016. december 08.

A világ igencsak veszélyes hely, és a gyengébbik nem tagjainak még fokozottabb óvatossággal kell boldogulnia benne. Vannak azonban olyan helyek, városok, ahol kockázatosabb nőként az utazás, mint bárhol másutt. Ki merné például egyedül felfedezni Latin-Amerika, esetleg Ázsia hatalmas fővárosait? Hol leselkedhet a legtöbb veszély a nőkre? A YouGoy közvélemény-kutatásából most minderre fény derül.

olvass tovább

Tégy a nők elleni erőszak ellen!

  • 2014. november 25.

A napokban nagy port kavartak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmjei, amelyben azt kívánják ábrázolni sajátságos módon, hogy a nők ellen elkövetett nemi erőszakról nem kizárólag az elkövető tehet, hanem esetlegesen az áldozat is, ha teszem azt éppen ledéren öltözött fel. Nőjogi civil szervezetek tiltakoznak a videók ellen, ma pedig különösképpen aktuális, hiszen a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja van.

olvass tovább