Kulcsszó keresés /


Tejszínes-paprikás csirke recept

Ez a recept leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a hagyományos magyar konyhát, azonban nem bánják, ha van benne egy kis csavar. Ennek az ételnek a kulcsa a tejszín, amiből ugyan nem kell sokat felhasználnunk, mégis teljesen megváltoztatja az egyszerű paprikás csirkéről alkotott eddigi képünket.

olvass tovább

Stratégia váltás az Eurotrade Kft-nél

  • 2019. november 13.

Jövőbemutató irányzatot képvisel az Eurotrade Kft, ugyanis a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft-vel karöltve meghódítják a magyaroszági elektromos jármű piacot. Az e-busz, e-teherautó és e-furgon piaci bevezetésének a nulladik kilométerkövét tette le az Eurotrade Kft. a Kisigmándon rendezett szakmai napján.

olvass tovább

A kerti bogrács és a paprikás krumpli esete

  • 2014. július 21.

A házi kovászos uborkáról még nem is esett szó. Nem vagyok kifejezetten a magyaros konyha híve - azt hiszem ezzel nem árulok el semmi újat. Nem vonz se a pörkölt, se a halászlé, egy jó paprikás krumplinak viszont képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha bográcsban készül. A Balaton déli partjának szívében van az én második otthonom. Fonyódon tudom minden kerti tevékenység iránti szeretetem kiélni, és hát a bográcsban főzés az igencsak kinti tevékenység. Azt szeretem benne, hogyha elég ideig fő benne az étel, igazából nem lehet elrontani - persze az arányok azért itt is fontosak.

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Elérhető magyar zenék - külföldieknek

  • 2011. március 17.

Márciustól a Hungaroton teljes zenei kínálata – amely mintegy 2500 albumnak felel meg – elérhető az Apple online értékesítő felületén, az iTuneson is. Ezzel párhuzamosan azonban gyorsan el is tűntek a máshonnan letőlhető Hungaroton zenék, az iTunes pedig Magyarországon nem elérhető. Roppant magyaros megoldás.

olvass tovább