Kulcsszó keresés /


A női energiák fogják meghatározni a jövőnket

Van egy érzésem. Hullámzik bennem, éjszaka felkelt és nem hagy nyugodni. Bekúszik a bőröm alá míg a szeretőmet ölelem, vagy az ételbe, amit az asztalra teszek. Együtt ring a tengerrel, a fákkal és a földön kavargó szeméttel. Ha a Napba nézek, nem az vakítja szemem, hanem a mélyből feltörő érzés, hogy mi mindannyian felelősek vagyunk. Anyák, nagyanyák, lányok és asszonyok, szeretők, egyedülállók, szőkék, barnák, feketék, vörösek. Egymásért vagyunk felelősek. Mert egymás testvérei vagyunk és összeköt minket egy finom szál, a múltunkban, a jelenünkben és a jövőnkben.

olvass tovább

A múltad formált azzá, aki vagy

Nagyon sok helyen találkozunk nap, mint nap ezekkel a szavakkal, tényleges jelentésébe talán bele sem gondolunk, mert rohan a világ és nekünk is rohannunk kell, hogy beérjük őt. Ezért nincs idő elmerengni ilyen kis apróságokon. Pedig megérné.

olvass tovább

„A múltunk döntései a jelenünk építőkövei.” – Bölcsességek Dan Brown-tól

Dan Brown amerikai író, művészettörténész. Eseménydús – és vaskos – regényei (A Da Vinci-kód, Angyalok és démonok, Inferno) több cselekményszálon futnak, illetve precíz ismeretanyagot tartalmaznak a vallásról, a tudományról és a történelemről egyaránt. Az író tudása magával ragad, lehengerel, mindeközben pedig arra késztet, hogy egy percre se hagyjuk abba az olvasást. Mert az vétek lenne.

olvass tovább

25 jel, hogy elmúltunk 25 évesek

  • 2018. február 08.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a húszas éveink alatt éljük életünk legdinamikusabb időszakát. Kínos randik, összehangolni a szociális életet a jó iskolai eredményekkel. A harmincadik születésnapunk közeledtével azonban inkább egy tartós kapcsolat megléte és az anyagi biztonság válik fontossá, valamint az, hogy a koktélunk már minőségi alkoholból készüljön. Íme, huszonöt jele annak, amiből könnyedén érzékelhetjük, hogy a húszas évek lassacskán harmincas évekre cserélődnek.

olvass tovább

Még mindig a múltba vágyik vissza

Vannak szerelmek, amik nem tűrik a múltidézést. Talán joggal, sőt igazából, ha érzelmileg elköteleződünk a másik iránt, akkor azon túl, hogy feltárjuk a régi tapasztalatokat és a múltcsomagot, mégsem húzzuk-vonjuk új kapcsolatunkba a múltunk sleppjét.

olvass tovább

Múltunkba temetve

„Miért engem büntetsz valamiért, amit nem én követtem el?” – teszem fel a kérdést neked. Te némán állsz és nem érted, miről beszélek. A szorításod és féltékenységed már-már az őrületbe kerget mindkettőnket; engem azért mert alaptalan, téged azért, mert képtelen vagy megbízni bennem. Pedig sosem hazudtam neked, tisztellek és szeretlek, ahogyan te is engem. Miért megy ez mégis ilyen nehézkesen?

olvass tovább

Jó házasságból jöttem

Sok mindentől függ, ki hogyan keres és talál magának társat. A múltunktól éppúgy, mint a jövőnkbe vetett hitünktől. Sebeket ejtünk és szerzünk kapcsolataink során, amelyekkel meg kell küzdenünk, s amelyeket meg kell tanulnunk a helyükön kezelni. A magam részéről abban hiszek, hogy előbb-utóbb mindenki megtalálja azt, akivel kölcsönösen meggyógyítják egymást, hogy aztán boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban folytathassák az életet, aminek végső soron a boldogságról kell szólnia!

olvass tovább

Múltunk érzelmi börtönében

A csalódások, és az élet okozta nehézségek gyakran megkeményítik szívünket. Úgy érezzük, hogy mi már teljesen mások vagyunk, mint akik azelőtt voltunk. Valójában ez így is van, de hogy ez rosszabb lenne? Azt azért erősen kétlem, hiszen miért akarnánk ugyanazon a szinten megrekedni akár évekig is?

olvass tovább

Útinapló

  • 2015. augusztus 17.

Vakációt tartani. Ennyi volt a nagy vágyam. Nélküled, az érzéseim és a gondolataim nélkül. Figyelembe nem véve a múltunkat és az esetleges jövőnket, amire tegnap annyira bizonytalanul tekintettél. Ez volt a tervem, és amikor meghallottam a pilóta hangját, azt hittem sikerülni is fog. Elutazom és vissza sem nézek. Sem Rád, sem a problémáinkra. Arra meg végképp nem, hogy miattam szakítottál a barátnőddel. Nem, ez nem az én saram. A lelkiismeretem pedig nem bír el még egy drámát. Már így is túl sok voltál neki.

olvass tovább