Kulcsszó keresés /


Hatástalanítsd a savakat!

  • 2016. december 04.

Napjainkban egyre többet hallunk a lúgosításról. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak egy új divat irányzat a diétákban, ezért pár mondat erejéig feltérképezzük élettani hatását és fontosságának miértjeit.

olvass tovább

Előzd meg a savasodást klorofill koktéllal!

  • 2016. október 09.

Egészségünk megőrzéséhez és a ph egyensúlyunk helyreállításához ellengethetetlenek a klorofillok, vagyis a zöldek. A sötét, zöld színű levelek tartalmazzák, és napfény hatására képződik. A klorofill kémiai szerkezete szinte majdnem megegyezik az emberi vér hemoglobinjával. A hemoglobin az a pigment, amely a vérvörös színét adja.

olvass tovább

Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével

  • 2015. június 11.

A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?

olvass tovább

Az ionizált lúgos víz jelentősége

  • 2011. január 22.

Az egészséges élet alapfeltétele a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. De ha a mennyiségen túl a minőségre is hajlandóak vagyunk odafigyelni, akkor tökéletesebb lesz az anyagcserénk is. Ha pedig az anyagcserénket rendbe tesszük, akkor az egészségünk is rendben lesz.

olvass tovább

Savasodik? Lúgosítson!

  • 2009. március 02.

Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani a pH érték, a sav bázis egyensúly vagy pH egyensúly helyreállításáról. Dr. Robert O. Young szerint csak egyetlen megbetegedés létezik: savasodás, a szervezet elsavasodása. Ennek oka elsősorban a természetestől elrugaszkodott életmód, gondolkodásmód és táplálkozás.

olvass tovább