Kulcsszó keresés /


Az almaecet 8 jótékony hatása

Az ecet kifejezés „vin aigre” francia "savanyú" borból származik. Már a 18. században, olyan betegségek kezelésére használták cseppek formájában, mint a gyomorfájás vagy a cukorbetegség. Kolumbusznak almaecet hordói voltak a hajóin, hogy megakadályozzák a skorbutot. Az almaecetet a polgárháború idején használták a sebek fertőtlenítésére, és a japán szamurájok erejét is ezzel erősítették. Vajon mi mindenre jó ez a kis csodaszer? Lássuk!

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük az ananászt

  • 2016. február 28.

A Közép-Amerikai indiánok már Kolumbusz megérkezése előtt is fogyasztották az ananászt. Európába az Újvilág felfedezése után került át és főleg a spanyol illetve a francia udvarban vált igen népszerűvé. A XIX. századtól egyre több helyen is elkezdték az ananász üvegházas termelését, így vált egyre több ember számára elérhetővé ez a gyümölcs.

olvass tovább

Mézeshetek Antiguán

  • 2015. február 26.

Antigua és Barbuda aprócska, független közép-amerikai szigetország a Szélcsendes-szigetek középső részén, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál. Az államot három sziget alkotja. Antiguát Kolumbusz Kristóf fedezte fel és nevezte el, északi része erősen feldarabolt mészkőtábla, déli része egy lepusztult vulkán maradványa.

olvass tovább

Paradicsom. Mire jó?

  • 2010. április 06.

Ha valamit köszönhetünk Kolumbusznak Amerika felfedezése kapcsán, akkor az a paradicsom. Ez az univerzális zöldség lassan 500 éve pirosítja, színesíti meg életünket, a 16. századtól kezd elterjedni Európában, és lesz azóta is az egyik legnépszerűbb kapásnövény.

olvass tovább