Kulcsszó keresés /


5+1 ok, amiért hasznos a koffein!

  • 2020. április 26.

Fogyaszthatjuk energiaitalban, kávéban, teában vagy épp az egyre népszerűbb energy coffee formájában, sokunknak nem indulhat be a nap koffein nélkül. Évezredek óta ismeretes, hogy ébren tartó hatása van, de kevesen tudják, hogy nem csak ebben segíthetnek a koffeintartalmú italok. Lássuk, milyen ismert, és kevésbé köztudott pozitív hatásokat tulajdonít a koffeinnek a tudomány!

olvass tovább

10 egyszerű szó, ami a siker kapujához emel

Hagyjuk a motivátorokat a fenébe. A motivációs videók és az inspiráló idézetek olyanok, mint a koffein, a cukor, vagy a hangulatjavító szerek, hatásuk szinte azonnali, de gyorsan kiürülnek a szervezetből. Megnézünk egy videót, elolvasunk egy-két idézetet, meg is osztjuk azokat. Szíven üt a felismerés, hogyan kellene élnünk, melyik irányba induljunk, hogyan érezzünk, és milyen pozitív gondolatok vésődjenek a tudatunkba.

olvass tovább

5 szuper energia bomba ital kávé helyett

  • 2018. május 11.

Te is kávé függő vagy? Amikor a koffeinről van szó, rögtön a kávéra gondolunk és valóban, nem sok ital veheti fel vele a versenyt, ha ébren szeretnénk maradni. Kiskapuk azért mindig vannak. Tudjuk, hogy a kávé szorongást és idegességet is okozhat. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres kávéfogyasztók valójában már nem is élvezik a kávéfogyasztás előnyeit, mivel testük egyszerűen megszokta élénkítő hatását.

olvass tovább

29 egészséges alternatíva a koffein helyett

  • 2017. augusztus 15.

Eleged van, hogy egyfolytában vedeled az egészségtelen energiaitalokat, sorra döntöd magadba a kávét, mégis álmos maradsz? Igaz, a koffeinnek vannak előnyei, nagyobb mennyiségben mégis inkább káros, és könnyen immunissá válhatsz rá. Inkább mutatunk 29 másik alternatívát, melyek segítségével felpörgetheted magad!

olvass tovább

Az idei nyár 4 legjobb kávés hűsítője

  • 2016. június 29.

A csajos nyári estéknek van egy semmihez sem fogható hangulata. Barátnőinknek elmondhatjuk a gondjainkat, örömeinket, és mi is meghallhatjuk az ő életükben történő eseményeket, a lelkükben végbemenő változásokat. A koktélok előtt azonban néha szükségünk van némi energiára, amelyet a klasszikus kávé italokon túl a különleges hűsítők is jelenthetnek. Múlt héten a Nespresso-nak hála egy nem mindennapi koffeinbombás délutánban lehetett részünk, így cikkünkben most a legjobb kávés receptekkel érkezünk hozzátok!

olvass tovább

Fiatalságod élvezete

  • 2015. szeptember 19.

Vészesen terhesek az idegeim. Bevillannak ködös képek, zavart okozva az emberi szervezet bámulatos működésébe. Nincsen helye itt benn, itt fenn, a láthatatlan, ólomsúlyú összegubancolódott fonalszerű képződményeknek, akármilyen színben is pompázzanak, megtelt a rendszer. Kifelé peregnek a darabkák, megállíthatatlanul ürül a tartály, bele egy nagy óceánba, és minden elvesztett kis apró részecske bajt hoz a világ egy kicsinyke részére. Felpörget egy koffeintabletta, ideig hordja helyettem a súlyokat. De elfárad hamar, hamarabb, mint ahogyan azt megtehetné.

olvass tovább

Hogyan fogyhatsz zöld teával?

  • 2015. február 25.

A zöld tea bizonyítottan gyorsítja a test anyagcseréjét, és ezáltal a fogyást is. A megfelelő mennyiség egyénfüggő, de általában napi két csésze ajánlott a magas koffeintartalom miatt. Bár nem csodaszer, megfelelő étrend és mozgás mellett kiváló segítség lehet a fogyókúrában!

olvass tovább

Beszélgetés Balczó Péterrel

Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk sincs a kinézetemről, így nekem kell kiszúrni őket. Péter elszáguldott a teraszon mellettem, be a kávézóba, én pedig percekig azon morfondíroztam, hogy vajon ő érkezett-e meg, a napszemüvege ugyanis bizonytalanná tett a kérdést illetően. Végül aztán kiderült, hogy valóban ő az, és mire leültem az asztalához, neki már ki is hozták a süteményt és az ásványvizet. Én rendeltem egy koffeinbombát és végre belevágtunk.

olvass tovább

Ott domborodjon, ahol kell!

  • 2012. április 21.

Mindjárt itt a május, az edzőtermek megteltek a bikiniszezonra készülőkkel, a drogériák polcairól rohamosan fogynak a testszépítő kozmetikumok. Rátaláltunk egy verhetetlen termékcsaládra.

olvass tovább

Bebizonyosodott, hogy a kávézás egy nagy humbug!

  • 2011. szeptember 26.

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint nem kell aggódnunk, ha véletlenül koffeinmentesre cseréljük ki a kávét a főzőben. Amíg ugyanis azt hisszük, hogy a koffeines kávét isszuk, valószínűleg ennek megfelelően reagálunk. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy boldogabbá és mentálisan éberebbé válunk, mint ha egy adag méregerős feketelevest gurítottunk volna le.

olvass tovább