Kulcsszó keresés /


10 dolog, amiért imádom, hogy nőnek születtem

Minden nő életében vannak olyan időszakok, amikor azt kívánja, hogy bárcsak férfinak született volna. Ha férfi lenne, nem kellene havonta órákat áldoznia a szőrtelenítésre; nem lenne társadalmi elvárás, hogy a háztartásban ugyanúgy megállja a helyét, mint a munkahelyén; nem kellene menstruálnia, nem ő hízna meg a várandósság alatt és még hosszasan sorolhatnám. Viszont ezektől a hirtelen felindulásból elejtett kijelentésektől eltekintve, a szívünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy nőnek lenni csodálatos. Lássuk, mit rejt női fegyvertárunk!

olvass tovább

Mondatok bújtatott jelentéssel

  • 2020. december 27.

Mint tudjuk, nem elég, hogy valaki csak kieresszen a száján valamit, ha ahhoz nem társul megfelelő cselekedet, vagy non-verbális kommunikáció. De a kimondott szónak igenis ereje van, ezért nem árt tisztában lennünk egy-egy félmondat burkolt jelentésével.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - augusztus 15.

  • 2012. augusztus 15.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a párkapcsolataimban megtanultam, hogy nem fenyegetőzöm oktalanul, nem szakítok minden apró nézeteltéréskor és nem csinálok értelmetlen jeleneteket. Többször előfordult, hogy „felsőbbrendű” megnyilatkozásomból a másiknak hirtelen elege lett, vagy, hogy egy olyan „nem kellesz-t”, amivel csak dobálóztam komolyan vettek és mire észbe kaptam már véget is ért a kapcsolat, aminek valójában nem akartam véget vetni. Mindenki számára az a tanácsom, hogy felelősséggel tegyen kijelentéseket a párkapcsolatában (is).

olvass tovább