Kulcsszó keresés /


Mondatok bújtatott jelentéssel

  • 2020. január 10.

Mint tudjuk, nem elég, hogy valaki csak kieresszen a száján valamit, ha ahhoz nem társul megfelelő cselekedet, vagy non-verbális kommunikáció. De a kimondott szónak igenis ereje van, ezért nem árt tisztában lennünk egy-egy félmondat burkolt jelentésével.

olvass tovább

10 dolog, amiért imádom, hogy nőnek születtem

Minden nő életében vannak olyan időszakok, amikor azt kívánja, hogy bárcsak férfinak született volna. Ha férfi lenne, nem kellene havonta órákat áldoznia a szőrtelenítésre; nem lenne társadalmi elvárás, hogy a háztartásban ugyanúgy megállja a helyét, mint a munkahelyén; nem kellene menstruálnia, nem ő hízna meg a várandósság alatt és még hosszasan sorolhatnám. Viszont ezektől a hirtelen felindulásból elejtett kijelentésektől eltekintve, a szívünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy nőnek lenni csodálatos. Lássuk, mit rejt női fegyvertárunk!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - augusztus 15.

  • 2012. augusztus 15.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a párkapcsolataimban megtanultam, hogy nem fenyegetőzöm oktalanul, nem szakítok minden apró nézeteltéréskor és nem csinálok értelmetlen jeleneteket. Többször előfordult, hogy „felsőbbrendű” megnyilatkozásomból a másiknak hirtelen elege lett, vagy, hogy egy olyan „nem kellesz-t”, amivel csak dobálóztam komolyan vettek és mire észbe kaptam már véget is ért a kapcsolat, aminek valójában nem akartam véget vetni. Mindenki számára az a tanácsom, hogy felelősséggel tegyen kijelentéseket a párkapcsolatában (is).

olvass tovább