Kulcsszó keresés /


Félek a sötétben!

  • 2014. október 21.

Vannak olyan témák, amelyek gyakorlatilag elkerülhetetlenek. Nem nagyon van olyan kisgyerek, aki életének valamely szakaszában ne kezdene el félni a sötéttől. Kinél rövidebb, kinél hosszabb ideig tart ez, és bizony van, akinél felnőtt korra se múlik el. Hogy ne így legyen, és minél könnyebb legyen átvészelni ezt az időszakot, ezzel bizony foglalkozni kell. Sok szeretettel, türelemmel, sok ötlettel, praktikával.

olvass tovább

Szakkörök, különórák, tanfolyamok

  • 2014. szeptember 19.

A tanév elején az egyik dilemma, hová járjon az iskolás gyermek tanítás után. A választás sokszor azért nehéz, mert túl sokból lehet választani, de lehet azért is nehéz, mert alig van lehetőség.

olvass tovább

Különórák

  • 2013. október 19.

Aktuálisan megírtam a gyerekek délutáni időbeosztásának táblázatát, és a dolog már csak logisztikai szempontból sem egyszerű. Emlékszem, volt kollégáimmal készítettünk korábban nem egy műsort arról, hogy vajon túl vannak-e terhelve a gyerekek manapság a rengeteg különórával. Mi az, ami még belefér, és mennyi az, amikor a szülő már túlzásba viszi?

olvass tovább

Harc az idővel

  • 2013. október 12.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de főleg amíg a gyerekeim kisebbek voltak állandóan hadilábon álltam, és néha állok most is az elindulásokkal. Még akkor is, ha nem időre kell menni valahova, mert akkor legalább ott a külső kényszerítő erő.

olvass tovább

Néhány gondolat az iskolaérettségről

  • 2013. augusztus 22.

Milyen büszkeséget él meg a szülő, amikor elérkezik életciklusának ahhoz a korszakához, melyben megélheti, hogy gyermeke a mese világából felnő a nagyobb realitástudatot feltételező iskolai életbe.

olvass tovább

Ikerterhesség és születési rendellenesség

  • 2013. július 31.

Majdnem megkétszereződött a születési rendellenességek előfordulási aránya az ikerszüléseknél az 1980-as évek óta, derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely tizennégy európai ország adatait dolgozta fel. Az International Journal of Obstetrics and Gynaecology című folyóiratban közölt tanulmány készítői több mint 5,4 millió szülés adatait elemezték az 1984 és 2007 közötti időszakból.

olvass tovább

Lovasterápia gyerekeknek

  • 2013. július 28.

A lovasterápia egy olyan gyűjtőfogalom, mely magába foglalja mindazokat az intézményhez kötött, orvosi indikáció alapján terápiás céllal alkalmazott, kezelés jellegű, egyéni, vagy csoportos fejlesztéseket, melyek a lovaglás, illetve a lóval való foglakozás és tevékenységek hatásait használják fel. Célja: a sérülés/károsodás, a fogyatékosság/zavar, az akadályozottság/korlátozottság ismeretében a ló és a lovaglás hatásainak felhasználása a minél gyorsabb, eredményesebb gyógyulás, képességfejlődés, és rehabilitáció érdekében.

olvass tovább

A levagányabb játszóterek

  • 2013. július 27.

Ha játszótérre készülünk, azt általában azért tesszük, hogy gyermekünk a lehető legjobban érezze magát és kikapcsolódjon, közösségben legyen. Mindezt persze úgy szeretnénk megvalósítani, hogy olyan élményekkel legyen gazdagabb, amit otthon nem tudunk neki megteremteni. Aki kertes övezetben lakik, nem kérdés, hogy igyekszik hintát és csúszdát felállítani a gyereknek a kertben, és épp emiatt - mivel a legtöbb hazai játszótéren is ugyanez található – lehet, ki sem visszük a közösségbe a kicsiket, pedig mi is biztosan kivinnénk és még mi szülők is jobban élveznénk, ha ilyen vagy ehhez hasonló játszóterek épülnének minden kerületben és városban

olvass tovább