Kulcsszó keresés /


Megfelelni valaminek, ami bezárja a szíved

Valamilyen szinten, gyerekkorunkban mindenkinek meg szeretnénk felelni. Hogy jók vagyunk, hogy nem is vagyunk olyan rosszak, mint amilyennek néhanap a szüleink és az idegenek látnak minket, hogy eléggé okosak vagyunk és csinosak és kisebb korban pedig még aranyosak is, de egyben vagányok is annyira, hogy szeressenek velünk lenni az emberek. Kamaszkorunkban ez ellen próbálunk lázadni különféle módokon, hogy aztán fiatal felnőttként vissza-visszatérjünk a megfelelési-kényszer talajára.

olvass tovább

Így szeret egy érett férfi

Az éretlen személyiség éretlen szerelemképet kerget, olyat, amelyet kamaszkorában felállított magának. Éretlen, megrekedő, szárnyalni, repülni képtelen kapcsolatokba sodródik, laza, temporális kötelékekbe, ahonnan csak meglép, menekül.

olvass tovább

7 film érettségizőknek (és mindenkinek, aki visszasírja azt az időszakot)

A májussal együtt az érettségi időszaka is elérkezett, ami miatt valószínűleg jó páran kissé álmatlan éjszakák elé néznek az elkövetkező pár hétben. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez a felnőtté válás eleje, és az egyik legszebb időszak kezdete. A következő filmeket mindenki imádni fogja, aki éppen élete nagy megmérettetésére készül, illetve mindazok, akik szívesen röppennének vissza az időben egy picit a kamaszkoruk végére, amely így utólag annyira gondtalannak és egyszerűnek tűnik.

olvass tovább

Iskola vagy kamaszkor - hol vagy már nyugalom?

  • 2017. május 17.

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a sok jó és okos tanács között … gondolhatod magadban és igazad van! A legeslegelső és talán a legfontosabb emlékeztetni magad arra, hogy minden ember egyedi, így hát nincsenek általános szabályok.

olvass tovább

Szexparadox

  • 2016. július 30.

Emlékezzünk egy kicsit vissza kamaszkorunk ábrándos éveire: mi foglalkoztatott minket leginkább a szex terén?

olvass tovább

Hírességek tinifotói

  • 2016. június 07.

Hollywood legszexibb sztárjainak fotóalbumaiban is lapulnak olyan képek magukról, melyeket szívesen száműznének egy másik galaxisba. Ezek közül gyűjtöttük össze a legviccesebb gyöngyszemeket.

olvass tovább

Akiket szerettünk, és túl korán veszítettünk el

A gyász nem szűnik, sorra veszítjük el a nagyságokat. Gyerekkorunk kedvenceit, kamaszkorunk, és felnőtt éveink hiteles példaképeit. Egyre nehezebb letenni már a voksunkat valaki olyan mellett, aki nem haknizó celeb, hanem valódi, hagyományos, vagy éppen egyedi, százszázalékos művészeti értéket képvisel, vagyis sűrített, karizmatikus, és mélyen gyökerező tehetsége van ahhoz, hogy mondanivalót közvetítsen számunkra.

olvass tovább

Tanácsok a mai tizenéveseknek

A környezetemben mindenhol azt tapasztalom, a fiatal, tizenéves lányok ma már sokkal korábban szerzik meg azokat a tapasztalatokat, amikhez még a mi anyáinknak, vagy nekünk hosszú évek kellettek. Mivel van húgom, nővérként talán kötelességem, hogy elmondjam neki, mi az, amit én megtanultam ezekben az éveimben, hogy mit csinálnék másként, vagy mi az, amit egyszerűen csak rossz szemmel nézek a mai tizenévesek körében.

olvass tovább

Lány a sorozatból - Válogatás

  • 2016. január 07.

Amikor beléptem a tévé székházába, még nem sejtettem, hogy ez az épület lesz kamaszkorom második otthona, és megannyi élmény színtere! Izgatottság fogott el, de egyáltalán nem rossz értelemben, nem paráztam rá a dolgokra... Egészen addig, amíg át nem léptem a castingszoba küszöbét.

olvass tovább

Kamaszkorunk legszebb mosolya

  • 2014. november 01.

Ritkán tudatosul bennünk a tény, de ettől függetlenül igaz: a kamaszkor az élet legnehezebb időszakai közé tartozik! A fiatalok néhány rövid év leforgása alatt kijárják az iskolát, pályát választanak, átélik az érzelmek széles, néha szélsőséges skáláját, megtanulnak önállóan működni a világban. Az időszakhoz kapcsolódó testi változásokról rengeteget foglalkozunk, de kevesebb szó esik a fogászati szempontból is érdekes testi, lelki és életmódbeli problémákról. A megelőzés és néhány egyszerű tanács betartásával segíthetünk a fiataloknak, hogy ép fogakkal megússzák a tinédzser éveiket.

olvass tovább