Kulcsszó keresés /


Kékharisnya Kommandó: Otthon vagyunk itthon?

  • 2013. szeptember 11.

Jó e itthon élni kis hazánkban, milyen a magyarok viszonya a divathoz, a sporthoz, de legfőképpen egymáshoz? Robert Capa szerint nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni. Nos, ha a magyar felmenőkkel bíró fotósnak igaza van, akkor ennek tükrében vizsgáljuk meg a mai magyar életszemléletet és felfogást.

olvass tovább

Kékharisnya Kommandó: Ha a nő nem akar gyereket

  • 2013. július 22.

Magazinunkban új rovatot indítunk Kékharisnya Kommandó néven, amely egyfajta kerekasztal-beszélgetésként funkcionál és olyan közéleti, illetve társadalmi témákat kíván boncolgatni, mint amilyenek érintik és érdeklik manapság a közvéleményt. Íme az első: Ha a nő nem akar gyermeket

olvass tovább

Holnaptól enyhülés várható

  • 2013. június 25.

Milyen rekkenő a hőség, egyszerre szakadt nyakunkba a nyár, pedig márciusban még térdig jártunk a hóban, és nem is hittük, hogy valaha eljöhet a kikelet. Én utálom ezt a rettenet meleget, a bőröd kifényesedik és az utca pora is ráragad. Csak a víznél tudja az ember az ilyesmit elviselni.

olvass tovább

Fekete már a Hófehér

  • 2013. június 16.

Nem! Esküszöm magának, hogy heten voltak! Biztos, hogy heten! Teljesen! Egészen! Azt pontosan nem tudnám megmondani, kik voltak. Hogyan is kérdezhet ilyet? Úgy tűnik, mintha sok hete lett volna és annyira zavaros az egész történet.

olvass tovább

Az ég jóságos, de ő mégis elmegy

  • 2013. június 12.

Amikor ez történt, már nem voltam egészen fiatal. A korom sohasem vettem tragikus értelemben, amolyan gyerekszívű, kortalan szabadnak képzeltem mindig is magam, akin nem igazán fog az idő vasfoga, csak néhány nevetőráncot ejt, de még negyven esztendősen is inkább mondják fiatalnak.

olvass tovább

Varázslat

  • 2013. május 14.

Olyan rég volt már, de még ma is mosolyra görbül ajkam, ha látlak. Arcomon most sincs bánat, ha rád gondolok. Lelkem kis darabja örökre nálad maradt, hát ne légy konok, ha erről beszélek. Még mindig ilyen szép emlékek jutnak rólad eszembe.

olvass tovább

Kóbor szívek fája

  • 2013. május 10.

Anyám mindig idegen világokról ábrándozott a vén dió alatt. Ült a kertben némán, naphosszat merengett. Szemében csillogott az ismeretlen honvágy egy olyan otthon után, amelyet nem ismert sosem.

olvass tovább