Kulcsszó keresés /


Tanuld meg újra csak megízlelni a pillanatot - Így lassíts a mai rohanó világban

  • 2023. október 24.

Gyerekkorunkban még nem siettünk sehova, hanem megízleltük a pillanatot, nem pörgött folyton az agyunk a következő feladatokon, de az évek múlásával ez egyre kevésbé lett igaz. Sajnos napjainkra jellemző, hogy folyamatos pörgésben kell lennünk ahhoz, hogy átrágjuk magunkat a nyakunkba zúduló problémákon, de néha vissza kell vennünk a tempóból, hogy ne csak gyorsan, de sikeresen is teljesítsünk.

olvass tovább

Századunk betegsége: Semmi sem elég jó?!

Manapság már az instant világ korát éljük, nem csupán minden kell, de ami kell, az azonnal. Rengeteg cél lebeg szemünk előtt, újabbnál újabb tervek, majd miután az egyiket elértük, jöhet is a következő. Önmagában ezzel, hogy az embernek sok célja van és új céljai vannak, semmi baj nincs. A probléma akkor van, ha nem tanuljuk meg élvezni azt, amit elértünk, ha nem tudunk jelen lenni, örülni az eredményeinknek és az elért sikereinknek.

olvass tovább

Beledőlni a pillanatba

Tudod mi a legjobb érzés? Jelen lenni. Beledőlni a mostba. Lehajtani a teraszon a reggeli kávéd, úgy, hogy közben nem gondolsz arra, hogy milyen hibákat követtél el, amiket most már nem tudsz újrarajzolni vagy korrigálni. Behunyni a szemed és élvezni a napsütést, úgy, hogy nem aggódsz minden másodpercben a holnapon.

olvass tovább

Keresd meg azt, ami inspirál téged

  • 2022. augusztus 12.

Minden embernek szüksége van arra, hogy inspiráló dolgok vegyék körül. Hogy valami újra lendületet adjon neki. Sokszor elveszünk a hétköznapokban, és egy olyan spirálban találjuk magunkat, ami nem tesz már minket boldoggá. Ilyenkor egyetlen dolgunk van, megkeresni azt, amiből erőt meríthetünk.

olvass tovább

Jelen lenni az együttlétben

  • 2022. június 05.

A hagyományos szexuális együttlét csupán fizikai síkon történik. Két test kapcsolódása, amik a kielégülést keresik. Mindeközben viszont a két ember oly távol lehet egymástól, hogy kapcsolatról talán nem is beszélhetünk. Ahogy arra már korábban is utaltam, az esetek nagy részében nem vagyunk jelen a szeretkezéseinkben. Ennek rengeteg oka lehet, de az alapdinamika a következő.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - II. / Hétfő

  • 2011. december 26.

Ha az ember egy kicsit belejön a tervei megvalósításába, állandóan terveket kezd szövögetni. Nehezen szoktattam rá magam arra, hogy az első lépéssel foglalkozzak, ne az utolsóval, de idővel megtanultam. Jóelőre kitalálom, hogy mi lesz a cél felé vezető út első lépése, majd a következő és a következő. Ha már kész a komplett terv nekilátok teljes koncentrálással az első lépés megvalósításának. Egy új cél elérése, még ha rendelkezik is az ember rutinnal, mindig olyan, mintha először kezdene valamilyen nagy projektbe. Nehéz az álmodozás helyett mindig kizárólag arra koncentrálni amit csinálok, mindig csak arra az egyetlen egy dologra. Pedig a hatékonyságnak ez a kulcsa, jelen lenni a pillanatban és mindig a maximumot teljesíteni benne!

olvass tovább