Kulcsszó keresés /


A valódi intimitás nem az ágyban kezdődik

Párkapcsolatra vágyunk és annak minden tartalmára amilyen gyorsan csak lehet. Az a szomorú helyzet, hogy az „instant” szelleme már a kapcsolatainkba is beférkőzött, és ha ez önmagában nem lenne elég baj, ezt megsózza az is, hogy már a megismerkedésünk pillanatától kezdve úgy lépünk a másik felé, mintha az ellenségünk lenne, akit le kéne győzni, és komoly játszmázási hadműveletekbe kezdünk, annak érdekében, hogy ne mi kerüljünk ki vesztesként.

olvass tovább

Érzelmileg érett szerelem kell

Az érzelmi érettség nem valami misztikus fogalom. Nem jelent játszmázást, taktikázást, párkapcsolati csatározást, vagy hatalmi harcot. Nem viselünk álarcot, kendőzetlenül, kitakart lélekkel állunk egymással szemben, bármilyen szelek fújják körbe a világunkat. Ahol játszma van, ott nem beszélhetünk szerelemről, vagy intimitásról.

olvass tovább

Amikor a kapcsolat hatalmi játékká alakul

„Ne mutass túl sok érdeklődést, mert azzal túl nagy hatalmat adsz neki.”- mondta a napokban az egyik barátnőm. Persze ez az elképzelés jogosnak tűnhet, de vajon tényleg mindig így kellene, hogy legyen? Folyton azon kellene kattognunk, hogy éppen melyikünk áll nyerésre, és aszerint húzogatni a strigulákat?

olvass tovább

Szabadon szeretni, játszmák nélkül

Az emberek manapság már úgy kezelik a kapcsolataikat, mintha létezne egy külön tanulási folyamat arról, hogyan is kell a magánéletükbe belevinni a játszmákat. Amely aztán évről-évre egyre precízebb módon épül bele a mindennapokba. A kérdés az, hogy vajon tudunk-e még játszmázás nélkül fenntartani érzelmi dolgokat? Vagy már mindent ez tart életben?

olvass tovább

Tagadásban az érzésekkel… Mit jelent szeretni?

Korábban volt egy olyan teóriám, miszerint az érzelmek tisztasága pont abban rejlik, hogy egyenesen kiadjuk, mindenféle olcsó játszmázás nélkül. Később, ahogy telt az idő és persze nőtt a tapasztalatok száma, rádöbbentem koránt sem ilyen egyszerű ez a történet. De vajon miért is hazudunk sokszor a másiknak (vagy másoknak) az érzelmek tekintetében?

olvass tovább