Kulcsszó keresés /


Milyen a jó tanulósarok?

  • 2017. augusztus 29.

Alábbi összeállításunkkal szeretnénk ihletet adni ahhoz, hogy hogyan alakíthatjátok ki vagy át iskolás gyermeketek szobájának egy részét, mégpedig úgy, hogy praktikus ugyanakkor kreatív tanuló teret hozzatok létre számukra.

olvass tovább

Natúrkozmetikumokkal óvd a babát!

  • 2016. szeptember 27.

Az ősz nem csak az iskolakezdés , a betakarítás ideje, de bizony ilyenkor születik a legtöbb csecsemő is. A gyermeket vállaló nők nemcsak teljesen új élethelyzettel szembesülnek a kis jövevény megérkezésével, mindemellett átalakul a testük, új kozmetikai igények merülnek fel. A Cikkünkben utánajártunk azoknak a natúr praktikáknak, amiket érdemes megfogadni már akár a várandósság ideje alatt, de a szülést követően is.

olvass tovább

Iskolakezdés: könyvcsomagolási tippek

  • 2015. augusztus 25.

Már jócskán az augusztusban járunk, mindenki postaládája megtelt a különböző akciós újságokkal, amelyekben írószereket, iskolatáskákat és megannyi, az iskolakezdéshez szükséges eszközt hirdetnek. Ilyenkor jön általában az első kétségbeesés: mit, miből, mennyit vegyünk. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy egy kevésbé stresszes tevékenységet helyezünk középpontba, mégpedig a csomagolást.

olvass tovább

A jó íróasztal megválasztásának szempontjai

  • 2014. szeptember 28.

Nekem ugyan még nincs iskoláskorú gyermekem, de a családban már van egy-kettő. Őket látva merem mondani, hogy az első 1-2 tanévben nem feltétlen szükséges saját íróasztalra beruházni. Leggyakrabban az étkezőasztalnál nézik át a feladataikat, illetve az egész napos iskolarendszernek köszönhetően, otthonunkban csak kevés feladattal kell megbirkózniuk.

olvass tovább

Szórakoztató tanulás okos alkalmazásokkal!

  • 2014. szeptember 24.

Két hete megkezdődött az iskola, a legtöbb gyerek számára vége a hosszú hetekig tartó mókának és kacagásnak. A tanulásnak azonban nem kell feltétlenül a füzetek és könyvek felett való görnyedésről szólnia. Otthonotokban felbukkanó Samsung Galaxy S5 okostelefonnal vagy Galaxy Tab S táblagéppel nem csak mérges madarakkal lehet dobálózni, de ma már számos jó minőségű, iskolakezdéshez hasznos alkalmazás áll a gyermekes szülők rendelkezésére.

olvass tovább

Szakkörök, különórák, tanfolyamok

  • 2014. szeptember 19.

A tanév elején az egyik dilemma, hová járjon az iskolás gyermek tanítás után. A választás sokszor azért nehéz, mert túl sokból lehet választani, de lehet azért is nehéz, mert alig van lehetőség.

olvass tovább

Hurrá, itt a szeptember

  • 2014. szeptember 02.

Kevesen érzünk így nyár végén. Legtöbbünkben bekapcsolnak gyerekkori érzéseink, és csak nyújtanánk az augusztust a végtelenségig. Marasztalnánk még a jó időt, a világos reggeleket, a lustálkodást, a gondtalan napokat.

olvass tovább

Iskolakezdő kisokos

  • 2014. augusztus 21.

Egy-két héttel az első tanítási nap előtt - életkortól függetlenül - gyermekeinkben felébred egyfajta szorongás, de mindenképpen izgalom. Ez természetes velejárója a nyári vakáció végének, sőt, szükséges is ahhoz, hogy kellően visszazökkenjenek a tanulók az iskolai létbe. Az „elszokás” a dolgos hétköznapok rutinjaitól családi szokások és életkörülmények függvénye, de biztos, hogy a legtöbb családban lazábban teltek a nyári hónapok, mint a tanév hónapjai. Ezért néhány szempontot érdemes átgondolni, mielőtt szeptember első tanítási napján becsöngetnek.

olvass tovább