Kulcsszó keresés /


4 esszenciális olaj, ami jó, ha van otthon

Az illóolajok olyan természetes olajok, amelyeket egy virágból, növényből vagy gyógynövényből desztillálnak. Az illóolajok terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek, és rendkívül magas rezgéseket is hordoznak. Nemcsak illatosak, hanem különféle célokra is használhatóak. Segíthetnek testileg, érzelmileg és lelki szinten is meggyógyulni.

olvass tovább

Illóolajok terápiás célra

  • 2015. június 25.

Az illóolajok mintegy 60-250 vegyületből állnak, nevük is mutatja, hogy szobahőmérsékleten illékony anyagok. Valamennyi illóolajban van egy vagy több olyan főkomponens, amely az illóolajok mintegy 60-90 százalékát alkotja.

olvass tovább

Miért porlasszuk az illóolajokat a levegőbe?

  • 2014. augusztus 18.

A porlasztás vagy más néven diffúzálás fontos szerepet játszik az illóolajok használatánál. Ha az illóolajat hidegen porlasztjuk a levegőbe, az olaj molekuláris struktúrája megmarad, így ki tudja fejteni terápiás hatását is, nem csak illatosít. Ezenkívül több órán keresztül dúsítja a levegőt oxigénnel, negatív ionokat hoz létre. Ez az az élettani hatás, amelyet egy vízesés vagy tenger mellett is tapasztalhatunk. Új erőre kapunk tőle.

olvass tovább

Olajok, amelyek többet érnek a fáraók kincsénél

  • 2013. december 02.

Hallottál már olyan olajról, amellyel ruhát tisztíthatsz, süteményt ízesíthetsz és meggyógyíthatod az érzékeny fogínyed? És ez csak három a citromolaj 18 féle praktikus alkalmazási lehetőségéből. A citromolaj pedig csak egy a százféle esszenciális olajból, amelyet egy most indult honlap kínál.

olvass tovább

Fürdősó házilag

  • 2013. október 13.

A hagyományos esti fürdéseket igazán izgalmassá tehetjük gyermekünk számára, ha közösen készítünk színes fürdősókat a nagykádba. A fürdősók egyik nagy előnye, hogy könnyen felolvadnak a vízben, kellemes illatot kölcsönöznek a fürdőszobába, és ha több féle választék áll rendelkezésünkre játszva ismertethetjük meg csemeténket a színek világával. Készíthetjük illóolajokkal vagy anélkül, a hatás garantált.

olvass tovább

Illóolaj az illékony ifjúságra

  • 2013. augusztus 15.

Az újra fellelt leírások kimutatták, hogy az ókor legfejlettebb civilizációi, így az egyiptomiak, rómaiak, görögök, kínaiak bíztak az illóolajok bámulatos - a test és az elme egészségének megújító - erejében. A Young Living visszaadja ezt az elveszett bölcsességet, segít abban, hogy az emberek megtapasztalják: Az aromaterápia, az illóolajok számtalan esetben segítségünkre vannak jótékony, terápiás hatásuknak köszönhetően.

olvass tovább

Hogyan használjuk az illóolajokat?

  • 2013. július 20.

Az illóolajok használatának két alapvető formája van: az inhalálás és a helyi alkalmazás. Az illóolajok belélegzése élesebbé teszi az érzékeinket, számos pozitív reakciót képesek kiváltani a szervezetünkből. Egyúttal aktiválják a szervezet öngyógyító erejét.

olvass tovább

Hollywood legújabb csodakezelésével szépül Keresztes Ildikó!

  • 2013. április 08.

Keresztes Ildikó kisimult arcbőrét egy teljesen új hollywoodi eljárásnak köszönheti, amit „Vörös szőnyeg kezelésként” is emlegetnek. Az énekesnő ezúttal Image Oxigén Lift arckezelést tesztelt, melyet csupán nemrég mutattak be Amerikában, mostanra pedig itthon is elérhető. Hatékonyságáról olyan sztárok bőre vall, mint Madonna és Gwyneth Paltrow.

olvass tovább

Aromaterápia: önmagunk jól megérdemelt kényeztetése

  • 2011. október 08.

Az aromaterápia eredete évezredekre nyúlik vissza, ezért nem meglepő, hogy kellemes illatú, értékes illóolajokat már az ókori egyiptomiak is fölhasználták. Ez egy egzotikus gyógymód, napjainkban ismét divatba jött, önmagunk kényeztetésére, s a stressz oldására használják.

olvass tovább