Kulcsszó keresés /


4 esszenciális olaj, ami jó, ha van otthon

Az illóolajok olyan természetes olajok, amelyeket egy virágból, növényből vagy gyógynövényből desztillálnak. Az illóolajok terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek, és rendkívül magas rezgéseket is hordoznak. Nemcsak illatosak, hanem különféle célokra is használhatóak. Segíthetnek testileg, érzelmileg és lelki szinten is meggyógyulni.

olvass tovább

Szappan szívvel, lélekkel

  • 2015. július 02.

Egyre többen gondolkodnak környezet- és egészségtudatosan, egyre több ember ismeri fel, hogy korántsem mindegy mit ad az asztalra, mit tölt a poharakba, mit ken a saját és gyerekei bőrére. Reneszánszukat élik a natúrkozmetikumok, a hidegen sajtolt növényi olajokból készített természetes szappanok. Hogyan lehet profin szappant önteni? Miért éri meg magas minőségű, teljes értékű alapanyagokkal dolgozni? Miért dukál a szappanba is a 100%-ig természetes hígítatlan, hamisítatlan illóolaj a silány illatolaj helyett? A Napvirág manufaktúrát –mely minőségi natúr dermokozmetikumok gyártásával foglalkozik - vezető testvérpárral, Kolonics Ildikóval és Mariannal beszélgettem.

olvass tovább

Illóolajok terápiás célra

  • 2015. június 25.

Az illóolajok mintegy 60-250 vegyületből állnak, nevük is mutatja, hogy szobahőmérsékleten illékony anyagok. Valamennyi illóolajban van egy vagy több olyan főkomponens, amely az illóolajok mintegy 60-90 százalékát alkotja.

olvass tovább

Válassz parfümöt tudatosan!

  • 2014. szeptember 01.

Hogy mi a különbség az EDC, az EDT és az EDP között? Jó tudni, hiszen árbeli különbségük is van, nem beszélve az illat tartósságáról a bőrön. Az illatszerek olyan illóolaj keverékek, amelyet tömény, nagy tisztaságú alkoholban oldanak fel. Az illat töménysége, ereje, az olaj-alkohol aránya különbözhet.

olvass tovább

Miért porlasszuk az illóolajokat a levegőbe?

  • 2014. augusztus 18.

A porlasztás vagy más néven diffúzálás fontos szerepet játszik az illóolajok használatánál. Ha az illóolajat hidegen porlasztjuk a levegőbe, az olaj molekuláris struktúrája megmarad, így ki tudja fejteni terápiás hatását is, nem csak illatosít. Ezenkívül több órán keresztül dúsítja a levegőt oxigénnel, negatív ionokat hoz létre. Ez az az élettani hatás, amelyet egy vízesés vagy tenger mellett is tapasztalhatunk. Új erőre kapunk tőle.

olvass tovább

Porszívozd illatosra a lakást!

  • 2014. március 17.

Már porszívózás közben is élvezhetjük az illóolajak fantasztikus aromaterápiás hatását. El tudod képzelni, hogy a porszívózás öröm? Illatos és friss a végeredmény! Olyan, amilyenre akarod, teljesen egyedire szabhatod!

olvass tovább

Alternatív karácsonyfák

  • 2013. december 20.

Nálam évek óta nincs valódi fenyőfa karácsonykor. A fenyő illat hiányzik, de illóolajjal pótolom. Ha te is véded a természetet, vagy valami újra vágysz, készítsd magad a karácsonyfát! Barátaid és családod is el lesznek ragadtatva kreatív és környezettudatos oldaladtól!

olvass tovább

Fürdősó házilag

  • 2013. október 13.

A hagyományos esti fürdéseket igazán izgalmassá tehetjük gyermekünk számára, ha közösen készítünk színes fürdősókat a nagykádba. A fürdősók egyik nagy előnye, hogy könnyen felolvadnak a vízben, kellemes illatot kölcsönöznek a fürdőszobába, és ha több féle választék áll rendelkezésünkre játszva ismertethetjük meg csemeténket a színek világával. Készíthetjük illóolajokkal vagy anélkül, a hatás garantált.

olvass tovább