Kulcsszó keresés /


Filmajánló: A királynő kutyája

  • 2019. február 04.

A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat.

olvass tovább

10 meglepő tény, amit nem tudtál II. Erzsébet királynőről

II. Erzsébet 1952. február 6. óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, így a leghosszabb ideje a trónon lévő brit uralkodó. Az idén már 92. születésnapját ünneplő uralkodó 11 corgi kutyus gazdája, és eddig egyszer élt azzal a jogával, miszerint királynőként elutasíthatja hozzájárulását, ami szükséges egy rendkívüli döntéshez az ország életében. Ezeken kívül még 10 érdekes tényt gyűjtöttünk össze II. Erzsébetről, amelyekről eddig valószínűleg nem tudtál!

olvass tovább

Tíz inspiráló fotó a 91. születésnapját ünneplő Erzsébet királynőről

Bár a nyilvánosság nem tudja pontosan, hogy II. Erzsébet királynő születésnapja mikor van hivatalosan, azonban a brit nép április 21-én szokta megünnepelni ezt a jeles eseményt. Ebben az évben az Egyesült Királyság jelenlegi uralkodója már a 91. szülinapját ünnepli, ebből az alkalomból pedig hoztunk tíz képet a kifinomult eleganciát mind a mai napig megtestesítő királynőről.

olvass tovább

Boldog születésnapot, György herceg!

  • 2014. augusztus 05.

Vilmos herceg és Katalin hercegné kisfia a minap ünnepelte első születésnapját. Teljes nevén György Sándor Lajos cambridge-i herceg, II. Erzsébet brit királynő dédunokája születésénél fogva a harmadik helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben nagyapja és apja után.

olvass tovább

Isten óvja a királynőt!

  • 2014. április 21.

II. Erzsébet, Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának uralkodója, az anglikán egyház feje, a skót presbiteriánus egyház védelmezője, és a fegyveres erők parancsnoka. Ezen kívül számtalan civil szervezet, alapítvány és jótékonysági egyesület elnöke. Mindössze huszonöt éves volt, mikor vállára vette az uralkodás felelősségének terhét – és a ma 88 éves királynő élete közel sem telt eseménytelenül.

olvass tovább

A koronázási nap

  • 2013. június 09.

Június másodikán volt hatvan éve, hogy megkoronázták II. Erzsébet királynőt. Eme jeles eseményt méltán megünnepelte a királyi család a Westminster apátságban. Kis képes összefoglalónkban ismételten Őfelségének tisztelgünk.

olvass tovább

A királynő akta

  • 2013. május 30.

II. Erzsébet immáron 61 éve a brit trón uralkodója. A 87 esztendős királynő ámulatra méltó személye és élete előtt ezzel a kis képanyaggal tisztelgünk. Isten óvja a királynőt!

olvass tovább

A királynő és Hollywood

  • 2012. június 11.

50 éve a trónon, 50 éve a csúcson, túl vagyunk a jubileumi bulin. Az egész világ fejet hajtott II. Erzsébet előtt, mi összeszedtük az elmúlt 50 év legnagyobb főhajtásait.

olvass tovább