Kulcsszó keresés /


Mi tesz ma egy férfit úriemberré?

Miért használjuk az úriember szót oly ritkán manapság? Pedig ma is találkozhatunk igazi úriemberekkel, és bár a gentleman fogalma történelmi korokon ível át, mégsem vesztette el tiszta, hiteles, jellemes és feddhetetlen mivoltát. Nyugodtan ragaszkodhatunk ahhoz a tényhez, hogy igazi férfiak márpedig léteznek, és nem szökőévben egyszer mutatkoznak.

olvass tovább

Stílusiskola: smart casual outfitek

Ha olyan eseményre vagy hivatalos, ahol smart casual a dress code, és ötleted sincs, hogy mit viselj, akkor most segítünk. Érdemes tudni erről a stílusról, hogy éppen az a lényege, hogy nem szabad túlságosan komolyan venni, megengedhetsz magadnak egy kis lazaságot, igényességgel ötvözve.

olvass tovább

10 dolog, amire minden stílusos nőnek szüksége van

  • 2018. április 13.

A stíluson keresztül a személyiségünk közvetít üzenetet a külvilág felé. A stílus az életöröm, az igényesség, és az intelligencia különleges keveréke. A stílus kortól függetlenül engedélyezi számunkra, hogy szép dolgokkal vegyük magunkat körül, elfogadjuk, és élvezzük az élet örömeit.

olvass tovább

Hajvarázslat téli napokra

  • 2014. december 02.

Szürke reggelek, hideg, eső, köd. Még csak most kezdődnek a beláthatatlanul hosszú téli napok, annak ellenére, hogy egy-egy pillanatra átmenetileg a hőmérő higanyszála tavasziasabb magaslatokba ugrik. Az ápolt és csillogó frizurára viszont minden pillanatban szükségünk és igényünk van, akár azért, mert a munkánk követeli meg, vagy azért, mert egy baráti vacsora, vagy más társasági program van kilátásban. Persze azon túl, hogy természetesen a saját igényességünk is a tökéletes frizuráért kiált. A hajápolást télen sem szabad félvállról venni.

olvass tovább

Daalarna a New York-i divathéten

  • 2013. október 31.

Mindig elképesztő csodálattal kísérem figyelemmel Benes Anita, a Daalarna tulajdonosaként és tervezőjeként végzett munkáját. A háromgyermekes anyuka 2002-ben alapította meg a Daalarna Couture-t, annak érdekében, hogy önállóan, maximális szakmai tudással és elhivatottsággal tudja megvalósítani terveit. Az ehhez szükséges alapokat a tervezőnő, a párizsi ENSAD-on, valamint az Iparművészeti Egyetemen sajátította el. A cég alapfilozófiája a maximális igényességhez, a kifinomult minőséghez való ragaszkodás, az angol, francia és brit stílusjegyek követése mellett.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 17.

  • 2012. július 17.

Nemrég buddhista táborban voltam. Amolyan sátras fajtában, ahol mindenki mezitláb közlekedik a “meditációs teremben” és lezseren öltözködik általában. Feltűnő volt számomra, hogy sok nő szabadságolta a nőiességét a tábor idejére. Nem értettem miért jelent könnyebbséget elhagyni azt a reggeli öt percet, amit az igényességünknek, jól ápoltságunknak szánunk, vagy, hogy miért nem jut eszébe egyeseknek a meditációs üléshez illendően felöltözni. Az én olvasatomban egy nő az oroszlánok között is legyen nő, ne csak akkor, ha “szükség” van rá.

olvass tovább

Elegáns Dior gyűrűk

  • 2010. július 15.

Dior elegáns minőségi ékszer kollekciója minden hölgy számára tökéletesen tükrözi az igényességét, és a kifogástalan ízlését.

olvass tovább

S. Hegyi Lucia ihletői, a vadonatúj Volvo V70 és XC70

  • 2008. január 27.

Budapest, január 24. Bemutatkozott S. Hegyi Lucia „Észak Legendái” kollekciója, melynek ihletői az új Volvo V70-es és az XC70-es modellek voltak. A V70-es és XC70-es modellekkel tökéletes összhangban S. Hegyi Lucia új kollekciója is az egyszerű és letisztult formákra épít, az anyag tiszteletére és a minden részletben megmutatkozó igényességre – megfűszerezve mindezt olyan különös, a természet formáiból merített díszítőmotívumokkal, amelyek az északi erdő varázslatos világát idézik meg.

olvass tovább