Kulcsszó keresés /


Májusban újra indul a Nagy-Szín-Pad!

  • 2017. március 09.

Idén már negyedik alkalommal indul útjára a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! Ezúttal nyolc zenekar és előadó, a Dope Calypso, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons verseng a rendkívül rangos díjakért. A tét évről-évre nő: a legjobbak mostantól nemcsak a hollandiai Eurosonic Fesztiválra, a Sziget, a VOLT és a Strand Nagyszínpadára kapnak meghívást, 2017-től a Campus Fesztivál és a Budapest Park is csatlakozott a felajánlókhoz. Az elődöntőknek és a döntőnek májusban az Akvárium Klub ad otthont, a koncerteket a Petőfi TV élőben közvetíti.

olvass tovább

TI Sento Milano – Kifinomult ezüst ékszerek

  • 2017. február 02.

Hollandia mindig is központi szerepet játszott az ékszerkereskedelemben. A Ti Sento Milano 2003-ban mutatkozott be a nemzetközi piacokon. Azért esett a választás az ezüstre, mint alapanyag, mert kitűnően kombinálható és alakítható az aktuális divatirányzatoknak megfelelően legyenek azok színek, formák és egyéb anyagok.

olvass tovább

Amszterdami hangulatok

  • 2016. október 18.

Az idő még hűvös, a szél szinte harap, a fákon egyetlen rügy sem látható, olyan kopárak, mint tél közepén. De a virágágyásokban és a tenyérnyinél nagyobb zöld felületeken már feltűnően kelletik magukat a kikerics sárga, fehér és lila krókuszok, a tavasz első hírnökei.

olvass tovább

20 festői szépségű fénykép a különleges Hollandiáról

  • 2016. június 21.

Albert Dros, a holland fotográfus szerint az emberek hajlamosak csukott szemmel elhaladni saját országuk szépsége mellett. Ő legalábbis ezt tette, utazó fotósként úgy gondolta, Hollandia unalmas. Egy év alatt sikerült meggyőznie saját magát ennek ellenkezőjéről, és megosztotta a publikummal azt a negyven, általa készített fotót, amely megváltoztatta a véleményét. Íme, a 20 legjobb!

olvass tovább

Lenyűgöző Hollandia

  • 2016. március 06.

Egy holland fotós, Albert Dros sokáig úgy gondolta hazája nem bővelkedik inspiráló látványosságokkal. Nem igazán értékelte az alapvető, számára már megszokott tájképet. Azonban kis idő elteltével elkezdte felfedezni azokat a rejtett értékeket, melyeket szülőföldje hordoz. Egy elképesztő fotósorozaton keresztül szeretne rávilágítani arra, hogy mindenkinek rejtett kincsekben gazdag a hazája, csak észre kell venni ezeket.

olvass tovább

A világ legnagyobb virágoskertje

  • 2014. augusztus 06.

A hollandiai Keukenhof a világ legnagyobb virágoskertje. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik, mert a hivatalos adatok szerint kb. 7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros parkban. A park minden évben március utolsó hetétől, május közepéig látogatható.

olvass tovább