Kulcsszó keresés /


Top10: kihagyhatatlan filmek a zseniális Edward Nortontól

A Harcosok klubja a filmrajongók kihagyhatatlan filmje, hiszen Brad Pitt oldalán Edward Norton zseniális alakítását láthatjuk benne. A Yale-en, történelem szakon diplomát szerzett férfi mindannyiunk legnagyobb örömére végzettsége ellenére a színészkedés mellett döntött, így megannyi remek karaktert testesített meg számunkra. Következzen Edward Norton 10 legjobb filmje, amelyeket vétek lenne kihagyni!

olvass tovább

Tetovált lány

  • 2012. január 25.

Hideg, hó, történelem, család, siker, gazdagság, őrület, fiatalság, erőszak, rideg bosszú, fura bűnügy, dupla csavar, David Fincher. Talán ennyi elég is lenne. De olyan utalás és szimbólumtömeg, amely a modern kultúraértő számára tripla izgalmat teremt, hiszen ha egy Vonnegut kötet lapjai a tűzben úgy vannak elrejtve, hogy az a néhány szekundum (igaz tovább tart, mint a Harcosok Klubja trükkjei a moziban) elindítja belül a bizsergést, beindul a tudatalatti, pedig akkor még senkiről semmit nem tudunk.

olvass tovább

Kortalan remekművek: Harcosok klubja

  • 2012. január 19.

Nem véletlenül, visszatekerve kezdi. Ha figyelünk a végén egy megoldás, illetve egy kiindulópont megvilágosodva. A mélypont, és a fogyasztás előre vetítve mindazt, amiben most élünk, ahová csak most jutottunk.

olvass tovább