Kulcsszó keresés /


Top5: Elijah Wood legjobb filmjei

Elijah Wood-ról a legtöbb embernek -nem véletlenül- Zsákos Frodó jut az eszébe, hiszen a színész neve elválaszthatatlanul összeforrt A Gyűrűk Urával, pedig számtalan más -kifejezetten jó- filmben is szerepelt. Születésnapja alkalmából most a hobbitokhoz legkevésbé sem köthető legjobb filmjeit listáztuk!

olvass tovább

Top10: Viggo Mortensen, akiért töretlenül rajongunk

  • 2018. november 20.

Viggo Mortensen-ért akkor kezdtünk el rajongani, amikor először formálta meg Aragorn-t A Gyűrűk Urában, a lelkesedésünk pedig azóta is töretlen. A színész fantasztikus kisugárzása minden alkalommal lenyűgöz minket, születésnapja alkalmából a kedvenc képeinket hoztuk el róla!

olvass tovább

Top10: a zseniális Ian McKellen legjobb filmjei

  • 2017. május 25.

Ian McKellen sokak egyik kedvenc színésze, hiszen zseniális alakításainak hála olyan ikonikus karaktereket köszönhetünk neki, mint Gandalf A Gyűrűk Urában, vagy Magneto az X-Men filmekben. A mai napon ünnepli 78. születésnapját, így a legjobb filmjeit gyűjtöttük össze!

olvass tovább

Idézetek J. R. R. Tolkien meséiből

John Ronald Reuel Tolkien leginkább a Gyűrűk Ura című trilógiával vált híressé, mely a Hobbit című művének folytatása. Az angolszász író, mítoszregényeiben egy igazán különös, fantáziadús világba repít minket. Sok mitológiai szereplőkkel átszőtt, elgondolkodtató történetbe csöppenünk, és talán jogosan merül fel bennünk, hogy Tolkien érdekes látásmódja, valami sokkal mélyebb dologról szeretne nekünk mesélni. A történetek Peter Jackson filmrendezőt is megihlették, így pár órára mi is Középföldén érezhetjük magunkat, kalandozva Bilbóval és Frodóval. Lássuk a legszebb idézeteit a két történetnek.

olvass tovább

Isten éltessen Elijah Wood!

  • 2015. január 28.

Gondolnád, hogy a kölyökképű Elijah Wood már 34 éves? Még a 20-at sem töltötte be, amikor a Gyűrűk Ura Zsákos Frodóját alakította, és már 30-on túl volt, amikor 2012-ben visszatért Hobbitfalvára. Most megtudhatod, mi történt vele az elmúlt 10 évben! Következzen hát 10 érdekesség és a sztár 5 legjobb filmje!

olvass tovább

A filmrajongók kedvenc moziélménye A gyűrűk ura trilógia

  • 2014. július 03.

A gyűrűk ura, Oscar-díjas filmtrilógia vezeti azon filmek listáját, amelyeket az európai filmrajongók legszívesebben moziban – nagy kivetítőn, megfelelő hangtechnikával felszerelve – néznének meg újra, derül ki a Samsung megbízásából végzett kutatásból. A világ első ívelt UHD televíziójának bemutatása alkalmából 5 európai országban, egyenként ezer-ezer fő megkérdezésével végzett felmérésben olyan klasszikusok is szerepelnek, mint a Gladiátor és a Forrest Gump. Az ívelt UHD televízióval a Samsung mérnökei megteremtették az otthoni moziélményt, amelynek köszönhetően ezentúl lakásunkban, kényelmes körülmények között nézhetjük újra kedvenc filmjeinket.

olvass tovább

J. R. R. Tolkien reload: Megkezdődött a Hobbit forgatása

  • 2011. március 21.

J. R. R. Tolkien hobbit című műve alapján megkezdődött Zsákos Bilbo kalandjainak filmes feldolgozása is. A Gyűrűk ura története előtt pár évvel játszódó könyv - bár értelemszerűen soha nem volt olyan sikeres mint a Gyűrűk ura - minden Tolkien és fantasyrajongó számára alapműnek számít.

olvass tovább

District 9

  • 2009. szeptember 21.

Peter Jackson szokásához híven ismét belenyúlt a lecsóba, mostani munkája sem a finomkodásról szól. A Gyűrűk ura, a Hullajó és a King Kong alkotója most hamisítatlan sci-fit készített Blomkamppal, ami annyira nem is az, csak első látásra, és ha valaki kicsit is járatos a hírekben, akkor az áthallásokkal is tisztában kell hogy legyen...

olvass tovább