Kulcsszó keresés /


Ígéretes meglepetések az idei Gombold újrán

  • 2015. október 15.

A Várkert bazár adott otthont a Mercedes Benz Central European Fashion Weekkel egybekötve az idei év Gombold újra! pályázatának, ahol megnézhettük a húsz döntőbe jutott tervezőt. Kiválasztotta (és díjazta) a zsűri is a kedvencét, meg mi is. Az eredmény teljesen különbözik, de ugyebár ez nem jelent semmit, hiszen a döntősök egytől-egyig zseniálisak voltak. Jó, volt olyan, ami annyira nem tetszett nekünk.

olvass tovább

7 ok, hogy miért érdemes kilátogatni a Mercedes Benz Fashion Week-re

  • 2015. szeptember 29.

Már nekünk is van igazi fashion weekünk. Ha nem is egy teljes hétig tart, egy hétvége erejéig valóban megvalósítják azt a szervezők, amellyel Magyarország felzárkózik a nagyok sorába. A következő hétvégén megrendezésre kerülő esemény főtámogatója a Mercedes, és a korábbi évekből jól ismert Gombold újra! nevű tehetségkutató verseny győztesei is itt kerülnek majd bemutatásra. De lássuk, miért érdemes még kilátogatni!

olvass tovább

Nemzetközi partnerrel erősít a Gombold újra

  • 2014. május 08.

A régió legnagyobb divateseményét, a Cental European Fashion Days-t idén október első hétvégéjén rendezi meg a Design Terminál, mellyel belép a legrangosabb divathetek sorába. Az esemény kiemelt szakmai partnere a számos nagy nemzetközi divathét megvalósításában közreműködő IMG Fashion.

olvass tovább

Újragombolva - 2014

  • 2014. március 06.

A Design Terminál immáron negyedik alkalommal meghirdetett Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázatán idén először külföldiek is indulhatnak, így a tehetségkutató teljes egészében nemzetközivé válik.

olvass tovább

A Gombold újra! nyertesei a hírnév felé

  • 2013. október 16.

Az idei évben harmadjára került megrendezésre a Gombold újra! pályázat, melynek célja a hazai divattervezők támogatása és beléptetése a nemzetközi piacra, valamint segítségnyújtás az induláshoz. Idén, az eddigiektől eltérő módon, a versenyzők az országhatárt átlépve a közép-európai hagyományokból, művészi értékekből is ihletet meríthettek. Június 22-én, a Millenárison megrendezett, Central European Fashion Days zárórendezvény után, ahol a nyertes mini-kollekciók debütáltak elismert divattervezők felvonulása mellett, a verseny két newcomer, azaz pályakezdő kategória nyertese elindult, hogy elsöprő sikereket arasson a divatszakmában.

olvass tovább

Pulikutya a kifutón

  • 2013. június 26.

Az elmúlt időszakban rengeteg színvonalas eseménnyel találkozhattunk, még számunkra is meglepően pozitív változások érezhetőek a levegőben az itthoni divatszakmát illetően. Talán az előző év Gombold Újrájából kiindulva, meglehetősen magas elvárásokkal érkeztünk az rendezvényre, és sajnos kissé csalódnunk kellett, hisz a tavalyi döntős team sokkal erősebbnek bizonyult.

olvass tovább

Divat a magyar - a legjobbak

  • 2012. április 02.

Idén második alkalommal rendezték meg a Gombold újra! - Divat a magyar pályázat döntőjét, amelyet ügyesen összekapcsoltak a WAMP-pal. A Millenáris megtelt, a ruhák szuperek voltak.

olvass tovább

Abigél álma

  • 2011. július 21.

Tóth Melinda és Lajos Attila a Gombold Újra pályázatra készítette el az Abigél Álma fantázianevű kollekcióját. A harmadéves hallgatók előtt még hosszú munka áll, rengetegetet kell tanulniuk, ám ezzel, hogy minden lehetőséget megragadnak a bizonyításra, megadnak maguknak minden esélyt az érvényesülésre.

olvass tovább

Gombold újra! „Öltöztető baba” pályázat középiskolások számára

  • 2011. március 31.

A Design Terminál az országmárka alakításáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szakmai támogatásával februárban hidette meg GOMBOLD ÚJRA! - Divat a magyar elnevezésű öltözéktervezési pályázatát, amelyhez kapcsolódóan most újabb tendert ír ki a középiskolás korosztály számára.

olvass tovább