Kulcsszó keresés /


Gandhi - Nekünk kell a változássá lennünk, amit a világban látni akarunk.

Mohandász Karamcsand Gandhi ndiai jogász, politikus. Nevét híveitől kapta. A Mahatma szanszkrit szó, jelentése: „nagy lélek”. Ezen a néven ismerte meg őt az egész világ, s vált a békés ellenállás jelképévé. Életében két célja volt, a függetlenség, és népe felemelése. Korábbit maradéktalanul elérte, sajnos az utóbbit, csak részben sikerült megvalósítania. Ő egy olyan helyet szeretett volna a világban teremteni, ahol nincs szegénység, ahol, egység van. Maháthma Indiában ma is az egyik legjobban tisztelt ember. Emlékhelyét zarándokok tömege keresi fel a mai napig.

olvass tovább

Híres emberek utolsó vacsorái

  • 2016. május 16.

Vajon mit fogyasztott vacsorára életében utoljára Lady Diana, Michael Jackson, vagy John F. Kennedy? A következő lista egy kissé morbid, de annál érdekesebb. Azt például egész biztosan nem gondoltad, hogy Raszputyin mézes süteményt evett a legutolsó alkalomkor.

olvass tovább

Gandhi születésnapján az erőszak ellen

2007. június 15-én az ENSZ-közgyűlés 61. ülésszaka úgy döntött, hogy Mohandas Karamchand „Mahatma" Gandhi születésnapját, avagy október másodikát nevezi ki az erőszakmentesség világnapjának. Hogy miért? Mert ő volt az indiai függetlenségi mozgalom azon vezéralakja, aki nem mindennapi ahimsza zászlajával az erőszakmentesség szószólójává is vált.

olvass tovább