Kulcsszó keresés /


6 francia film hétvégére

A francia filmeknek van egy különleges miliője, amely egy pillanat alatt elvarázsol és magával ragad, ráadásul tökéletesen passzol a nyugodt, téli estékhez. A hétvégén abszolút belefér, hogy egy pohár borral megnézzünk egy kellemes filmet, ezért összegyűjtöttük a francia kedvenceinket!

olvass tovább

10 csodás francia fim tavaszi estékre

  • 2020. április 26.

A francia filmek azok, amelyeket pár képkocka után is egyszerű felismerni, hiszen mindet átjárja egyfajta könnyed, mégis elegáns báj, és amelyre önkéntelenül is a művészi jelzőt tudjuk a leginkább rásütni. Most azokat gyűjtöttük össze, amelyek akár könnyedek akár drámaiak, egészen biztosan feldobhatnak egy tavaszi estét, főként ha egy pohár bor társaságában nézzük meg őket!

olvass tovább

Randizz magaddal

  • 2019. december 12.

A bakancslistám megvalósítható pontjai között előkelő helyen áll az étteremlátogatás egyedül. Régóta vágyom rá, hogy ellátogassak egy étterembe, ahol bármit választhatok kedvemre, úgy, annyit és azt ehetek, amennyit éppen szeretnék. Másik nagy vágyam egy, a francia filmekből ellopott pillanat: a reggeli napsütésben kint ücsörögni egy csendes kis kávézó teraszán, eszpresszót szürcsölgetve könyv, laptop, vagy bármiféle figyelemelterelő eszköz nélkül – egyedül, mintha magammal randevúznék. A fejemben már meg is fogalmazódtak a tényleges egyedüllét, a magammal randizás pozitív hatásai.

olvass tovább

Filmajánló: Életrevalók

A francia film 2011-ben jött ki, és hatalmas sikert aratott világszerte. Valóságos történet alapján készült, melyet a rendezők egy 2004-es dokumentumfilmen láttak. Aki egyszer megnézi az Életrevalókat, az örökre a szívébe zárja.

olvass tovább

Önmagamnak lenni sem egyszerű, hát még mássá válni csak a reklám kedvéért. - Marion Cotillard

Marion Cotillard neve az elmúlt hetekben méltatlan apsektusban került a címlapokra, egy méltatlan ügy kapcsán, miszerint ő Brad Pitt szeretője, és miatta válik Angelina Jolie a színésztől. A színésznő egy zaklatott közleményben reagált az őt ért vádakra, és egyúttal közölte, hogy szíve választottjától várja második gyermekét, bár nem akarta feltétlen idő előtt tudatni mindezt a nyilvánossággal. A fantasztikus színésznő ma ünnepli a 41. születésnapját, és mi aljaspletyka-mentes boldog életet kívánunk neki a továbbiakban.

olvass tovább

Megtanultuk, Drágaságom!

  • 2014. szeptember 23.

A Drágaságom Audrey Tautou és Gad Elmaleh főszereplésével készült francia film. Tulajdonképpen a gazdag csillogásba burkolt felszínesség és az igaz szerelem végső összecsapásáról szól. Mert hogy is lehetne képes egy milliárdos férjet vadászó vamp megszeretni egy egyszerű felszolgálófiút? A filmből kiderül, de addig is: néhány párkapcsolati jó tanács, amit érdemes betartani.

olvass tovább

Salvatore Ferragamo 2011 tavasz/nyár

  • 2010. szeptember 27.

Massimiliano Giornetti, a Salvatore Ferragamo ház főtervezője a második női kollekciójának bemutatója előtt elmondta, hogy az ihletet és az inspirációt, a hangulatot a hatvanas évek végéről hozta magával. A konkrétum pedig A medence című francia film, Alain Delon-nal és Romy Schneider-rel. A helyszín St. Tropez, az időpont 1969.

olvass tovább