Kulcsszó keresés /


A gyávaságodon nem tudok segíteni

Tessék, fel vagy címkézve – gyáva. Pedig nem szeretem a címkéket. Nem szeretem, mert sosem fedik a valóságot, mert az egész helyett, egy kiragadott részre koncentrálnak csupán. Nincsen ez jól, nem ezt érdemled, de mit tegyen az ember, ha nincsen más eszköze, csak a szavak? Csendben is maradhat – igazad van. Mégis, olyan gyávaság ez, amiről szót kell ejteni!

olvass tovább

Férfiszempont: Ne menekülj!

Amikor kezelhetetlenné válik a pillanatnyi élethelyzetünk, olyankor megpróbálunk elmenekülni előle, és csak azzal nem számolunk, hogy akkor fogjuk leginkább eljátszani azt a szerepet, ami elől fejvesztve menekülünk. Akkor olyan lesz az egész, mint egy darab felvonása, leginkább a rosszabbik felvonása.

olvass tovább

8 film, amit mindenképpen látnod kell augusztusban

  • 2018. augusztus 02.

Nem könnyű elmenekülni az izzasztóan forró augusztusi napok elől, azonban ha beülünk egy sötét, hűtött moziterembe, az pár órára igazi megváltás lehet. Ráadásul a nyár utolsó hónapja bőven tartogat olyan mozifilmeket, amelyeket egyébként is érdemes lenne mindenkinek látni. Most azt a nyolcat gyűjtöttük össze, amely szerintünk kihagyhatatlan.

olvass tovább

Ha az exnek új nője lesz...

  • 2015. május 18.

Amikor szakítok valakivel - vagy valaki szakít velem, de az előbbi valahogy sokkal jobban hangzik - tehát, amikor szakítok valakivel, képzeletben elrepítem egy nem létező, lakatlan szigetre, ahol kedvére élvezheti a kristálytiszta tengert, szürcsölgethet kókuszlevet, és élheti felhőtlen, cölibátus életét a messzeségben. Ez egy jól kialakított, bevált módszer, nem gondolok arra, hogy mit csinál az illető, vagy, hogy épp kivel csinálja azt, így szépen lassan elhalványul a maradék érzelem is. Néha viszont az én lakatlan szigetem lakói tutajt építenek és visszamenekülnek a valóságba a közösségi média hullámain, azaz ellepik az idővonalamat a volt párom és új, szuper szerelme megörökített szuper pillanatai. Akkor már én akarok elmenekülni arra a bizonyos lakatlan szigetre.

olvass tovább