Kulcsszó keresés /


Anyák lazán: Amikor Apa lép félre

  • 2019. július 07.

Benne lenni a helyzetben mindig nehezebb, mint kívülről megfigyelni a dolgokat. Szeretem forgatni a nézőpontok, mert sokat segít a megértésben. Sokszor az elengedést támogatja ez a folyamat. Általában úgy nézünk filmeket, hogy kiválasztjuk a kedvenc főhőst, és neki drukkolunk. Ilyenkor lehet elítélni a másik oldalt, lehet rá haragudni, és nem is vesszük észre, mennyi mindenre használjuk ezt. Lehet, hogy a saját traumákat próbáljuk vele gyógyítani, vagy épp életben tartani.

olvass tovább

Oscar 2016: 35 estélyi ruha, amit látnod kell

  • 2016. február 29.

Nagy örömmel kezdjük ezt a hétfőt, hiszen Nemes Jeles László Oscar díjat nyert a Saul fiával ma hajnalban. Továbbá megtört az átok, Leonardo DiCaprio vihette haza az arany szobrocskát a legjobb férfi főszerepért. Egész éjjel követtük az eseményeket, nagyon izgultunk, és túl a nagy drukkon, most egy kicsit könnyedebb oldaláról tekintünk a hajnali órákra. Oscar ruhamustra következik:

olvass tovább

Molnár Gábor Bocuse d’Or döntősön az ország szeme

  • 2014. november 24.

A 2015-ös lyon-i Bocuse d’Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart. A sikerért most minden hazai drukker tehet; elkezdődött a plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

olvass tovább

Így termelődik az elégedetlen generáció

  • 2014. április 03.

Nem egyformán éljük meg a gyermekkorunkat. A legtöbben elégedetlenül, boldogtalanul tekintünk vissza rá. Lehetett volna jobb, szeretet-teljesebb, vidámabb, kaphattunk volna több törődést, fontosabbak is lehettek volna otthon az igényeink, az álmaink. Támogathattak volna jobban, hihettek volna jobban bennünk, drukkolhattak, biztathattak volna jobban, lehettünk volna fontosabbak is. Elégedetlenek vagyunk, miközben legtöbbször mi magunk se vagyunk jobbak, tudatosabbak, s arról is gyakorta elfeledkezünk, hogy élni már önmagában is csodálatos dolog.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VIII. / Vasárnap

  • 2012. február 12.

Rajongok a sportokért, ami a gyakorlatban nálam a szenvedélyes, mindennapi futást jelenti. Örömmel nézek sportmérkőzéseket is, mert a mozgás szépségén és örömén túl mindig elkápráztat a sportolók kitartása, szinte végsőkig tartó küzdelme. A legutóbbi, magával ragadó élmény számomra a Nadal-Djokovic tenisz mérkőzés volt. A közel hat órás játék alatt nagyon sokszor mondtam azt magamban, hogy én már biztosan nem bírnám tovább hisz már a drukkolásban is elfáradtam. Aztán látva a verseny alakulását, a hősies harcot, meg kellett állapítanom, hogy nem véletlen, hogy kik állnak a dobogón. Csak azok juthatnak el odáig, akik ha kell, az utolsó leheletükig tudnak küzdeni. Még bőven van mit tanulnom tőlük!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - III. / Csütörtök

  • 2012. január 05.

Mivel soha senki nem volt mellettem, aki bátorított volna, hitt volna bennem, gondoltam keresek magamnak egy támogatót. Valakit, aki mindig velem van, amikor szükségem van rá, valakit, aki épp annyira szeretné ha elérném a céljaim, mint én, valakit, akinek ugyanannyira fontos vagyok, mint magamnak s mivel más választásom nem volt magam mellett döntöttem. Így én vagyok az, aki mindig ott állok lélekben magam mellett (buddhista hozzáállás) és bátorítom, erősítem magam. Én vagyok az, aki előre lökdösöm magam ha reszketek a félelemtől, vagy a fülembe súgom, ha nehéznek találom a feladatot, hogy: meg tudod csinálni, vágjál bele, alakulni fognak a dolgok, ha elakadsz a Gondviselés küld segítséget, csak figyelj a jelekre! Nem bántam meg a választást. Jó hír! Ilyen fantasztikus drukkerrel mindenki rendelkezik!!!

olvass tovább