Kulcsszó keresés /


Tavaszdopping: 7+6 tipp a teljes megújuláshoz

  • 2015. március 10.

Élénk színek, virágmezők, új szokások és pozitív gondolatok: a tavasszal együtt nemcsak a gardróbunk, a lelkünk is felfrissül. A legújabb trendek és a belső megújulás került terítékre a harmadik Arena Stílustitkok workshopon. A divatrajongóknak ezúttal Csizmadia Dóra pszichológus, Tóth Bori divattervező, Istenes Bence műsorvezető és Voith Kinga, az Arena Plaza marketing menedzsere adtak tippeket a tavaszi lendülethez. Nézzük a legfontosabbakat!

olvass tovább

Javaslatok a vizsgákra való készüléshez

  • 2014. május 15.

Az érettségi, illetve vizsgaidőszak, és már az azt megelőző hetek is komoly kihívás elé állítanak minden diákot, hallgatót. Azok teljesítik a legjobban a vizsgaidőszakot, akik a leginkább képesek kontrollálni saját magukat szorgalom, kitartás és koncentráció szempontjából.

olvass tovább

Párkeresés

  • 2013. június 07.

Hiszem, hogy mindenki megtalálhatja a párját. De ehhez szükség van arra, hogy ne adjuk fel önmagunkat, és tisztában legyünk saját magunkkal. Érdemes nap mint nap feltenni magunknak a kérdést: mire lenne szükségünk, mire vágyunk, mitől lennénk elégedettek, boldogok? Merjünk az ösztöneinkre, érzéseinkre, belső hangunkra hallgatni!

olvass tovább

Fiatal felnőttként a szülői házban

  • 2013. június 05.

Napjainkban gyakori jelenség, hogy a fiatalok 20-35 évesen is otthon élnek a szülői házban. A Sonda Ipsos kutatása alapján a 19-25 év közöttiek háromnegyede otthon maradt, nem költözött el, de tudjuk, hogy ez a jelenség a 30 év körülieket is érinti.

olvass tovább

A nagyobb testvér a rossz gyerek?

  • 2013. május 31.

A következő (fiktívnek mondható) történettel nem célom bírálni, vagy elítélni a szereplőket. Mindössze a figyelmet szeretném felhívni két olyan fontos dologra, amely a gyermekek személyiségfejlődésében kulcsszerepet játszik.

olvass tovább

A dicséret ereje

  • 2013. május 29.

Számos kutatás alátámasztotta korábban, és napjainkban is, hogy a dicséretnek, elismerő szavaknak, pozitív megerősítésnek milyen varázslatos ereje van, szemben a negatív megerősítéssel, szidással, elmarasztalással, amely komoly károkat okozhat.

olvass tovább

Az esküvő szerepe a nők és a férfiak életében

  • 2013. május 26.

A kislányok fehér lovon érkező hercegről álmodoznak, és arról, hogy a herceg térden állva kéri meg a kezüket, az esküvőn pedig minden tökéletes lesz, hatalmas fátyollal, és életre szóló szerelemmel. Mégsem csak a hölgyek számára fontos esemény az esküvő.

olvass tovább

Hozzáállás probléma esetén

  • 2013. április 23.

Ha probléma jelentkezik a családban, vagy a hozzánk közel álló személyek valamelyikénél, az nem jelenti feltétlenül, hogy valaki hibát követett el, rosszul nevelt, nem jól bánt a gyerekkel stb.

olvass tovább