Kulcsszó keresés /


“Hát figyelj, ettől azért vannak keményebb dolgok is az életben” – így okozhat fájó emlékbetöréseket a traumák elbagatellizálása

  • 2023. május 31.

Szinte futótűzként terjedt el egy 16 éves fiú tragikus története. 16 év, csupán ennyi jutott neki végül az élet nevű, kacskaringós útból. A napi szintű bullying, amellyel szembesülnie kellett, öngyilkosságra sarkallta, és az emberek többsége csak értetlenül néz, hogyan is történhetett mindez. Cikkek tömkelegei boncolgatják a miérteket, a lehetséges okokat, a szülői felelősséget, de feltűnt egy másik szegmens, amivel azt hiszem megint csak nem foglalkozunk eleget.

olvass tovább

A fájdalom és zaklatás összefügg

  • 2019. május 06.

Cyberbullying és school bullying, vagy más néven internetes zaklatás és iskolai zaklatás. Két olyan kifejezés, amellyel egyre gyakrabban találkozunk. Ennek oka, hogy napjainkban az iskolai zaklatás egyre több tinédzsert érint Magyarországon is. A szakemberek szerint hazánkban minden második fiatal iskolai zaklatás áldozata, ami pedig leginkább elgondolkodtató, hogy gyakran még maga az áldozat sincs tisztában azzal, hogy Ő valójában zaklatás elszenvedője.

olvass tovább

Cyberbullying- az elektronikus zaklatás

  • 2014. június 18.

Talán sok ember számára még ismeretlen az a fogalom, hogy elektronikus zaklatás. mégis napjaink egyik új formája az agressziónak, sőt egy olyan módja, amit nehéz kivédeni: legyen az felnőtt vagy gyermek. Az általános- és középiskolákban szinte mindenki átélte a csúfolódás és a kiközösítés kellemetlen helyzetét. A gyerekek többsége csendesen tűri a megaláztatásokat, ám néhányan mégis szembeszállnak rosszindulatú társaikkal, az „ellenséggel”.

olvass tovább