Kulcsszó keresés /


A játék fontossága és szerepe a babaúszásban

  • 2016. május 26.

A játék a gyermek egyik alapvető tevékenysége, amelynek pótolhatatlan szerepe van az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődésben. A gyerekek játék során fedezik fel környezetüket és az őket körülvevő világot, illetve ezáltal ismerik meg saját képességeiket és korlátaikat is.

olvass tovább

Mit sportoljon gyermekem? - Az úszás

  • 2015. május 25.

Nem tudod mit sportoljon gyermeked? Milyen sportág állna hozzá a legközelebb? Legújabb sorozatunkban szakembereink segítségével szeretnénk segítséget nyújtani szülőknek és gyermekiknek, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb sportágat, amit örömmel végezhetnek és kiteljesedhetnek benne. Sorozatunk első állomása az úszás! Nem babaúszás, hanem a hagyományos formában végzett sportszerű úszás.

olvass tovább

Életmentés és vízparti veszélyek

  • 2014. június 19.

Miért fontos a babaúszás, úszás tanulás? Nem csak a tüdőkapacitás, vízbiztonság és a vízből kijutás lehet életmentő, de a szabályok és veszélyhelyzetek ismerete is. Attól, mert szeretik a vizet, az még lehet veszélyes! Sajnos az alábbi történet is ezt bizonyítja!

olvass tovább

Fejlesztő foglalkozások 7-13 hónapos korban

  • 2014. február 28.

Nem is gondolnánk, hogy mennyire fontos a baba első életévében a fejlődés minden egyes lépcsőfoka és azok sorrendje. Ma már többféle foglalkozáson (babamasszázs, babaúszás, babatorna, vezetett korai mozgásfejlesztő óra) megismerheti minden szülő azokat a mozgásgyakorlatokat és masszázsfogásokat, amiket akár minden nap gyakorolhatnak a babájukkal, hogy az egészségesen fejlődhessen. A vezetett korai mozgásfejlesztő foglalkozások segítik a gyermekek mozgás-, érzékszervi- és értelmi fejlődését.

olvass tovább

A babaúszás és a mélypontok

  • 2014. január 31.

Mivel a babaúszást legtöbben szinte még csecsemőkorban kezdik el, észre sem veszik és gyermekük eléri az első dackorszakot, nagyjából egy évesen. De még, ha észre is veszik, akkor sem gondolják úgy, hogy fegyelmezni, nevelni kellene a gyermeket. – Hiszen még olyan kicsi! Mit fegyelmezzek egy 1-2 éves gyereken? - Hangzanak a szülők szájából felháborodott és értetlen kérdések.

olvass tovább

Babaúszás egy anya szemszögéből

  • 2014. január 04.

A víz az első szerelem. A víz jó barátja annak, aki bánni tud vele. Lili még meg sem született, már akkor eldöntöttük, hogy három hónapos korától beíratjuk babaúszásra. Kettő és fél hónapos volt, amikor orvosi igazolással megjelentünk az első órán. Nagyon kicsi volt.

olvass tovább

Körbejártuk a babaúszás legfontosabb kérdéseit

  • 2013. október 29.

Szakértőnk Varga Vivien a Stilianos babauszoda vezető oktatójától arra kerestük a választ, mikortól érdemes úszni tanítani gyermekünket, miben különbözhetnek egymástól az egyes uszodák - de akár az oktatók is - mi alapján válasszunk uszodát és hogyan képzeljünk el egy-egy foglalkozást

olvass tovább

Kapunk hideget-meleget!

  • 2013. június 29.

Sörös-jeges borzongás vagy eperhabos kényeztetés? Te választasz Magyarhertelenden, ahol a méltóságteljes őspark, szemvidító modern építészeti elemek, gyógyulni vágyó idősebbek és naphosszat vízicsúszdázó fiatalabbak remekül megférnek egymás mellett a Termál- és Élményfürdőben.

olvass tovább