Kulcsszó keresés /


Mi a különbség egy időpont alapú és egy időpont nélküli születési képlet elemzése közt?

Első körben nézzük meg nagyvonalakban, miből is áll maga a képlet. A bolygók elhelyezkedése a kiindulópont, ezek viszont nem mozdulnak el számottevően egy napon belül. Nézzük ezt úgy, mintha a csillagjegyek és a bolygók adnák egy újonnan épülő ház alapjait, a vázat. Szóval tudjuk, hogy milyen tájolású és mekkora az ingatlan, hány szobája van, hol vannak a nyílászárók, milyen anyagból épültek a falak. Tudjuk, mivel számolhatunk a házzal kapcsolatban, mert ismerjük az alapot. Ugyanezt adja egy időpont nélküli elemzés: rálátunk személyiségünk alapjaira, főbb tulajdonságaira. Már ebben az elemzési formában is sok 'miért?' tud a helyére billenni.

olvass tovább

A mai nap során is beaktiválódik egy derékszögű háromszög az égbolton, így érdemes figyelnünk magunkat

Ahogyan azt már sokan tudjátok, a derékszögű háromszöget karmikus fényszögek alkotják, így az esetek többségében feszült hangulatot, helyzeteket generálhat. A jelenlegi felállásban a Szűz és a Mérleg jegyek határán haladó Hold, vele szemben a Halakban hátráló Jupiter (és Neptunusz), a derékszögön pedig az Ikrekben hátráló Mars vannak. Nézzük meg, ez milyen témákban piszkálhatja meg a kedélyeket.

olvass tovább

Az érzelmeinkért és az otthon témáiért felelős Hold épp töltekezik

Az érzelmeinkért és az otthon témáiért felelős Hold épp töltekezik, miközben Telihold és teljes holdfogyatkozás van. A teljes holdfogyatkozás a világ más pontjain (pl. USA) úgynevezett „vérhold"-ként jelenik meg. Ilyenkor a Föld bekerül a Nap és a Hold közé, így vetve árnyékot a Holdra. Mivel teljesen soha nem tud „elsötétülni" az éjszakai égbolton, így ez a baljósan hangzó vérhold elnevezés ragadt rá, ugyanis nagyon sejtelmes vöröses színben ragyog ilyenkor az égitest.

olvass tovább