Kulcsszó keresés /


Nem születünk nőnek, hanem azzá válunk

Egy kislány számára a nőiesség első közvetítője az édesanyja. Ha az anya szereti, elfogadja önmagát, és kiteljesedik női szerepeiben, akkor ezt az önszeretetet képes átadni a lányának, és bátran, egészséges önbizalommal telve együtt néznek farkasszemet a nőiességgel. A lány tiszteli a női szerepét megélő, önelfogadó anyát, és az ő tiszteletével, képes majd tisztelni az önmagában élő nőt is.

olvass tovább

Levél egy férfihoz, és levél egy Apához

  • 2018. szeptember 07.

Az életben vannak szerencsés, és sajnos nem szerencsés gyermekek. Soknak nem adatik meg, hogy rendes családban nőjenek fel, vagy, hogy egyáltalán legyen Anyukájuk, Apukájuk. Nekem szerencsére megadta a jó Isten, hogy legyen egy csodaszép Anyukám, akit a világon mindennél jobban szeretek, és nagyon büszke vagyok rá, viszont ezt már nem mondhatom el a vérszerinti Apámról.

olvass tovább

Apu másik élete

Sokkal vidámabb, a haját is valahogy fiatalosabban hordja, máshogy öltözködik, még az illata is más, mint a régi állandóan komoly Apunak. Végig arról beszél, hogy mennyi mindent csinálunk ma, hogy ebéd előtt kapok egy hatalmas vattacukrot és utána a kedvenc helyeimre is elmegyünk. Olyan gyorsan beszél, hogy a hátsó ülésről csak bámulok és hallgatok. Úgy érzem, nem ismerem ezt az embert. Anyu pedig mindig azt mondja, hogy ne álljak szóba idegenekkel....

olvass tovább

Ne hagyj el… Ne lökj el…

Szépítheted a múltat, mit számít, ha másként érzek? Ha azt érzem cserbenhagytál, hátat fordítottál, nem voltál kíváncsi rám, a sikereimre, a fájdalmaimra, az egész életemre. Elhagytál engem, a családodat, mit sem törődve a fekélyes sebekkel. Így volt?

olvass tovább

Apám nélkül

Sokszor elgondolkodom, mennyiben változott volna az életem, ha résztvevője lett volna valaki, akit apának szólíthatok. Egy férfi, akire felnézhetek, és nem csak elrettentő példák képzeletbeli szobrát állíthattam volna neki. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak és édesanyámnak, akik a nehézségek ellenére embert faragtak belőlem, sokévnyi küzdelem és verejték árán, de vajon ezek a dolgok kiválthatják egy apa szerepét? Nem hiszem.

olvass tovább

Anyaként is nagybetűs Nő

  • 2016. március 29.

Az anyaság a világ leghálásabb feladata. Ugyanakkor minden anya pontosan tudja, hogy milyen nehéz és fáradságos munka anyaként és nőként egyszerre helytállni. Sokan azt gondolják azért, mert született egy gyermeked, meg kell szűnnöd csinos, öntudatos nőnek lenni. Pedig ez egy hatalmas hazugság. Te igenis akarj nő is lenni, nagyon nő!

olvass tovább

Amikor apa van gyesen

  • 2015. november 12.

Amerikában egyre erőteljesebb trend, legalábbis az NPR (vagyis a National Public Radio) szerint, hogy az apukák maradnak otthon a gyerekkel. Ez a legutóbbi adatok szerint az USA-ban is még csak 3.5%, de így is egy évtized alatt a duplájára nőtt. Magyarországon az arány mindössze 1 - 1.5% körül van.

olvass tovább

Én az életet választom!

Önmagunkról mesélni a legnehezebb, különösen, ha életünk egy fájdalmas pontját szeretnénk megosztani másokkal. Magyarországon naponta 7 ember lesz öngyilkos, amelynek legnagyobb áldozatait talán azok jelentik, akikhez közel állt az így elvesztett személy.

olvass tovább

Tippek leendő apukáknak

  • 2015. július 29.

A nők esetében az áldott állapot 9 hónapos alakulása természetszerűleg adódik, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy ennek a csodás időszaknak a leendő apuka is fontos szereplője illetve részese. Mivel ez fizikai és mentális értelemben is egy jelentős átalakulása az életünknek, fontos, hogy kellő felkészültséggel, megfelelő kommunikációval vészeljük át az esetlegesen nehezebb szakaszokat is. Íme, néhány tipp a leendő apukáknak.

olvass tovább