Kulcsszó keresés /


Mit tegyél a Candida gomba ellen?

  • 2023. november 22.

Sajnos a nők nagy része átéli a candida gomba panaszait. Sokan nem is tudják, hogy ezt a gombát nem szabad kiirtani, csak kordában kell tartani, ugyanis hiánya sokszor nagyobb galibákat okoz, mint amikor elszaporodik. A hagyományos orvosi gyakorlat ilyen esetekben általában erős gombaölő szerekkel és antibiotikumokkal próbálkozik, ami viszont csak olaj a tűzre. Ráadásul a szeretkezésekkor beindul a pingpong effektus, úgyhogy nem elég a nőt kezelni, a férfit is kötelező, mert máskülönben elvisszük magunkkal a sírba az elburjánzott candidánkat, minden kínjával együtt.

olvass tovább

Probiotikum kicsiknek és nagyoknak

  • 2015. április 24.

Tavaszra nemcsak a vitaminraktárak merülnek ki, de a téli antibiotikum kúrák, hasmenéses betegségek is nyomot hagynak a szervezetben. A probiotikumok kedvező hatásairól dr. Polgár Marianne gyermek-gasztroenerológust kérdeztük.

olvass tovább

Terhesség, asztma, antibiotikum

  • 2015. február 03.

Az antibiotikum mégsem okoz asztmát? Korábbi kutatások egyértelmű összefüggést véltek felfedezni a terhesség alatt, illetve a kora gyermekkorban szedett antibiotikum és az asztma megjelenése közt, az elmélet azonban most megdőlni látszik.

olvass tovább

Fügés lilahagymasaláta

  • 2013. szeptember 24.

Tudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.

olvass tovább

A folyékony arany

  • 2012. július 09.

A mézet már Hippokratéesz is javasolta lázcsillapításra vagy gyulladt sebek gyógyítására, a szépségéről híres Kleopátra pedig szamártejben fürdött.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVI. / Péntek

  • 2012. április 06.

Nincs nő ezen a bolygón, aki ne lenne a krémek és kozmetikumok megszállottja. Jómagam sem vagyok kivétel ez alól, de nem viszem túlzásba a dolgot mióta a bőrgyógyászom véleményét kikérdeztem a témáról. Ne adjak ki sok pénzt csodakrémekre - tanácsolta. A szépségipar leginkább álmokat árul varázslatosan szép csomagolásba rejtve. Ha a drága krémekben valóban lennének csodára képes hatóanyagok, gyógyszertárban kellene őket árulni és receptre adni, ahogy azt egyébként a valódi hatóanyagokkal, antibiotikumokkal stb. teszik.

olvass tovább