Kulcsszó keresés /


A legszebb Agatha Christie idézetek

  • 2024. január 25.

A híres írónő Agatha Mary Clarissa Miller néven született a délnyugat-angliai Torquay városában 1890-ben, és 48 évvel ezelőtt távozott közülünk. Az első világháború ideje alatt ápolónőként dolgozott, majd egy gyógyszer-laboratóriumba került. Itt született meg első regényötlete, amelyben méreggel követnek el gyilkosságot, egy detektív pedig felgöngyölíti az ügyet. Ez lett A titokzatos styles-i eset című könyv, Hercule Poirot, a nyugalmazott belga nyomozó főszereplésével. Emléke előtt tisztelegve az írónő legjobb idézeteit gyűjtöttük egy csokorba.

olvass tovább

Agatha Christie titokzatos élete

A krimik koronázatlan királynőjének könyveit pár évvel ezelőtt több mint 150 millió példányban vásárolták meg, azóta pedig csak nőtt a példányszám. Hogy ki áll a lélegzetállítóan izgalmas történetek mögött? Kinek a fejéből pattantak ki a briliáns fordulatok? Ő nem más, mint Agatha Christie.

olvass tovább

In memoriam Agatha Christie

  • 2016. szeptember 15.

Ma 128 éve született a krimi koronázatlan királynője, Agatha Christie. Mintegy 80 detektívregényével, ő a világ minden idők legtöbb könyveladását elérő író (William Shakespeare mellett), csak a Biblia előzi meg a képzeletbeli dobogón. Ma rá emlékezünk.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVIII. / Vasárnap

  • 2012. április 22.

Imádom Agatha Christie-t. Számomra ő a világ valaha élt íróinak egyik legjobbika. Az én olvasatomban kiválónak lenni ugyanis nem azt jelenti, hogy csak a szellemi elitet elégíti ki az ember, hanem az ahogy Agatha Christie írásaival mindenkinek tudott adni. Az ő könyvei ott lapulnak a professzorok és a kevésbé nagy tudású emberek polcain egyaránt. A vasárnap esti programot pedig számomra “Poirot-t jelenti”, mostanság ugyanis az egyik tévé csatorna heti rendszerességgel adja le a híres detektív kalandjait! Akinek kedve tartja, csatlakozzon!

olvass tovább