Kulcsszó keresés /


Az adventi naptár története

A december a fahéj, a mézeskalács, és az adventi koszorú elkészítéséről szól. A gyermekek mégis jobban örülnek egy kis édességnek. Minden év decemberében alig várják az elsejét, amikor is kinyithatják az első adventi naptár kis ablakát.

olvass tovább

5 ok, ami miatt nem bírjuk a karácsonyt

  • 2016. december 22.

Ahogy fogynak az ablakok az adventi naptáron, minket elkap az izgalom, hogy mikor leszünk túl a karácsonyon... Minden évben ugyanaz a menet: a szép díszek alatt végtelen viták, megállás nélkül szólnak az őrjítő karácsonyi zenék és még a macska is feldöntötte a karácsonyfát. Ismerős? Dőlj hátra a karosszékben egy bögre forralt borral: a CBS Reality most összegyűjtött nekünk 5 okot, amiért felnőttként már nem annyira békés a karácsony.

olvass tovább

25 kreatív csináld magad adventi kalendárium

Te is alig várod a karácsonyt? Lassan már elérkezik a pillanat, amikor hivatalosan is elkezdhetjük számolni a napokat. December elsejétől már alig három hetünk lesz, hogy felkészüljünk a fenyőillatú, gyertyafényes, csilingelő ünnepre. Még mindig tisztán emlékszem rá, hogy mennyire imádtam gyermekkoromban az apró csokikockákat rejtő adventi naptár kis ablakocskáit nyitogatni, és örömmel nyugtáztam, hogy egyre kevesebbet kell aludnom karácsonyig.

olvass tovább

Így készíts otthon adventi naptárat!

  • 2015. november 30.

Karácsony közeledtével mindenkiben buzognak a kreatív ötletek, előkerülnek az ollók, ragasztók, a csillámporok, a színes szalagok és sablonok. És ha már ennyire eluralkodik rajtunk az alkotásvágy, tegyük be egy karácsonyi dalokból álló lejátszási listát, és készítsünk saját kezűleg adventi naptárat!

olvass tovább

Hogyan készíts adventi naptárt?

  • 2014. november 30.

Ahogy közeledik az advent ideje, előkerül a gondolat, mi legyen idén az adventi naptárral. Ha van valami féltve őrizgetett darab, - akár textilből, akár fából -amelynek a kis zsebei, vagy dobozkái évről évre áhítják a napi ajándékokat, akkor nem is biztos, hogy érdemes tovább olvasnotok.

olvass tovább

Papír kalendáriumok

  • 2013. november 29.

Bizonyára sokat törted a fejed már te is azon, hogyan hozd ki a lehető legolcsóbban az idei évben felmerülő ünnepi költségeket. Ha igen, akkor neked szól ez a cikkünk, melyben olyan adventi kalendáriumokat mutatunk be, amikhez nem kell szinte semmit sem költened, hiszen akár újságpapírból, vagy kartonból is megvalósíthatod.

olvass tovább