Kulcsszó keresés /


Jótékony tűzoltók szívdobogtató naptára

  • 2018. október 14.

1993 óta hagyományszerűen adománygyűjtő naptári projektet szerveznek az olyan jótékonysági szervezetek számára, mint a Children's Hospital Foundation. Ez idén sem maradt el. Most azonban a tűzoltókra került sor, akikről most már bizton tudjuk, hogy nem csak életeket mentenek, de női szíveket is hevesen megdobogtatnak. Érdemes lapozgatni!

olvass tovább

Rászorulókért is Fut vasárnap a Kométa csapata

  • 2017. szeptember 07.

A vállalat, mely aktív szerepet vállal az egészséges táplálkozás és életmód elősegítésében, tagja a TÉT platformnak is. Most a mozgás mellett az adománygyűjtésre hívja fel a figyelmet a 2017. szeptember 10.-én Budapesten megrendezésre kerülő WizzAir Félmaraton egyik fő támogatójaként. - #Kométamindennapsport Fussunk együtt!

olvass tovább

Bűvészt hoz a taxi gyereknapra

  • 2017. május 24.

Gyereknap Felnőtteknek a Gyerekekért - taxi mellett profi bűvészeket is lehet rendelni egyetlen gombnyomással május 25-én a Taxify applikáción keresztül. Aki az alkalmazással hív bűvészt, nem csupán maradandó élménnyel gazdagodhat, de jótékonykodik is. Az akció során összegyűlt teljes összeg az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványhoz folyik be. A Taxify ezen felül további 100.000 Ft-ot adományoz a szervezet számára.

olvass tovább

Adományozz a The Body Shoppal

  • 2016. február 16.

A The Body Shop idén ünnepli negyvenedik szülinapját! Ebből az alkalomból új, globális CSR stratégiát vezet be, ami meghatározza működésének minden alapelvét, amivel megerősíti vezető pozícióját az etikus cégek között és meghatározza a fejlődés következő szakaszát a cég számára.

olvass tovább

Rekord menniységű adomány gyűlt össze az Adok-Kapok Napokon

  • 2015. május 15.

Az Adok-Kapok Napok népszerűsége idén minden várakozást fölülmúlt: a tavalyi felajánlások kétszerese, 80.000 ruha, cipő, játék és sporteszköz gyűlt össze a Premier Outlet jótékonysági akcióján. Az adományoknak köszönhetően több ezer nélkülöző család jut jó minőségű ruhákhoz. A felajánlásokat az Ökumenikus Segélyszervezet osztja szét országszerte a következő 2 hónapban.

olvass tovább

Ki tart velünk? - Menedékház karácsony

  • 2014. december 17.

Gyere velünk és tegyük szebbé idén is a Menedékház lakóinak Karácsonyát! Bármivel segíthetsz: élelmiszer, ruha, játék, pénz vagy csak gyere el és segíts nekünk pakolni a sok ajándékot! A Menedékház Alapítvány elsősorban hajléktalan családok reintegrációjával foglalkozik, elhelyezést biztosít, illetve folyamatosan megújuló programjaival próbál megoldást nyújtani a hajléktalan családok problémáira.

olvass tovább

Irgalmas Angelina

  • 2014. április 03.

Ha a jótékonykodásról híres sztárokról esik szó, Angelina Jolie képe biztosan felsejlik előttünk. A Lara Croft: Tomb Raider c. film kambodzsai forgatása alatt fogott bele humanitárius tevékenységekbe, melyeket a mai napig folytat. Angie évek óta jelentős adományokkal és személyes részévteleivel segíti számos alapítvány munkáját, Brad Pitt-tel pedig több gyermeket is örökbe fogadtak, háború sújtotta övezetekből. Páratlan szépségű és tehetségű színésznő, akit most az emberi jogok harcosaként mutatunk be.

olvass tovább

Ismeretlentől lesz gyermekem

  • 2013. október 22.

Magyarországon a jogszabályok engedélyezik, hogy bizonyos esetekben ivarsejtet (hímivarsejt, petesejt), vagy preembriót adományozzanak donáció útján. Sok párnak csak ilyen módon nyílik lehetősége arra, hogy gyermekük szülessen. A kérdés azért sem könnyű, hiszen a jövendőbeli szülők úgy vállalnak gyermeket, hogy genetikai állományuk fele, vagy akár teljes egésze nem öröklődik, és a donor személye sokszor ismeretlen marad. Az ivarsejt donációról szóló cikkünkben a gyermekre vágyók szemszögéből járjuk körbe a kérdést egy meddőségi specialista orvos, valamint egy pszichológus segítségével.

olvass tovább

Ismeretlen szüli meg a gyermekem

  • 2013. október 21.

Napjainkban a magyar párok 15-25%-a fogamzási problémával küzd. Ilyenkor sajnos gyakran előfordul, hogy egy ismeretlen segítségére van szükség ahhoz, hogy egy párnak gyermeke szülessen. Emellett az is egyre gyakoribb, hogy egyedülálló nők a termékeny éveik vége felé közeledve spermadonor segítségét veszik igénybe annak érdekében, hogy teherbe essenek. Előző cikkünkben arra kerestünk választ, hogy kik azok, akiknek egy ismeretlen segítségére van szükségük ahhoz, hogy utódjuk legyen. Mostani cikkünkben annak is utánajárunk, milyen vizsgálatokon kell átesnie valakinek ahhoz, hogy felajánlhassa ivarsejtjeit, milyen jogi feltételei vannak az adományozásnak és tarthatja-e a kapcsolatot a gyermekkel?

olvass tovább