Kulcsszó keresés /


4 dolog, amit az embereknek meg kell érteniük az ADHD-val kapcsolatban

  • 2023. augusztus 17.

Az ADHD, mint figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kapcsán sokan még mindig szkeptikusak. Úgy képzelik el azt az egyént, akinél ez a probléma áll fent, mint egy kisgyereket, aki túladagolta a cukorkát. Holott ez a zavar valóban létezik és nem kevés nehézséget okoz annak, akinél diagnosztizálták. Egy kicsit jobban mögé nézve máris megértjük mi mindennel kell szembenéznie egy ADHD-s embernek.

olvass tovább

Az ADHD és az álmatlanság közötti kapcsolat

  • 2023. április 26.

A figyelemhiányos/hiperaktivitási zavar (ADHD) egy neurológiai fejlődési állapot, amelyet a nem kedvelt feladatok ellátásának nehézsége, a szervezetlenség, a hiperaktivitás és az impulzív viselkedés jellemez. Az ADHD-ban szenvedő embereknél előfordulhatnak elsődlegesen figyelmetlenségre utaló tünetek, elsődlegesen hiperaktív és impulzuskontrollt igénylő tünetek, vagy a kettő kombinációja.

olvass tovább

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD)

  • 2016. június 16.

„Hányszor mondjam még?” „Már megint?” „Szóltam, nem hallottad?” „Miért nem figyelsz oda?” Ismerősen csengő kérdések, előfordul, hogy napjában többször is elhangzanak. Különböző hangsúllyal, hangszínben és eltérő érzelmi töltéssel.

olvass tovább

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar II.rész

  • 2014. június 12.

Az utóbbi években kiemelt figyelemmel foglalkozik a pedagógia, a pszichológia és a pszichiátria tudománya az ADHD eredetének okaival, örökletes mivoltával és a „láthatatlan”, úgynevezett környezeti tényezők feltárásával. Ha tudomásul vesszük a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar organikus gyökereit, a nevelésben, az együttélésben is könnyebben tudunk boldogulni „hiper” gyermekünkkel.

olvass tovább