Kulcsszó keresés /


Az idő, amit a rózsádra vesztegettél - Antoine de Saint Exupery és a furcsa fölnőttek

Fel kellett nőnünk, hogy megértsük A kis herceg üzenetét.Talán nem is igazán tetszett gyerekkorunkban ez a furcsa költői mese, sok-sok évre el kellett veszítenünk, hogy végre megérintsen, magunkénak érezzük, és képesek legyünk értékelni. Antoine de Saint Exupery repülő író volt, író az égben, akinek olyan boldog gyerekkor jutott, hogy inkább soha nem akart felnőni.

olvass tovább

10 tündéri fotó a ma két éves Charlotte hercegnőről

A brit királyi család legifjabb sarja, William és Kate második gyermeke, Charlotte hercegnő egészen pontosan két évvel ezelőtt született. A kis hercegnő, akinek egyelőre valószínűleg még fogalma sincs arról, hogy milyen kivételes családba született, bátyjával, George herceggel együtt gyakran jelenik meg a nyilvánosság előtt szüleik oldalán, így most a tíz legédesebb képet hoztuk el a fiatal hercegnőről!

olvass tovább

Mesélj nekem, Kis herceg!

  • 2014. június 29.

A mesék nem csak a gyermekeknek szólnak. A mesék egy teljesen más világba repítenek, amely távol van a mai rohanó világ zajától, a csodás felszín alatt pedig szinte kivétel nélkül mély dolgok rejtőznek. A kis herceg is egy olyan történet, amely teljesen mást jelent kisiskolásként és felnőtt emberként, de örökké tartogat meglepetéseket. Ma a könyv írójára, Antoine de Sait-Exupéry-re emlékezünk, aki 70 évvel ezelőtt tűnt el rejtélyes körülmények között, ám tanításai mit sem vesztettek értékükből.

olvass tovább

Mai mosoly: Édes Pite

  • 2013. szeptember 25.

A Kis Herceg az egyik kedvenc könyvem, szerintem mindenkinek felnőtt fejjel is el kellene olvasni. A csillagok imádata a kedvencem benne, és a róka.

olvass tovább

A kis herceg- legtanulságosabb idézetek

  • 2012. február 10.

Antoine de Saint-Exupéry kis hercegét nem kell bemutatni, hisz mindig kedves lesz szívünknek. A mesekönyv valóságos képet nyújt a körülöttünk lévő világról, így mutatva tükröt számunkra. Időről-időre érdemes újraolvasni e tanulságos sorokat (…) senkinek sem ártana néha visszatalálnia gyermeki lelkéhez!

olvass tovább