Kulcsszó keresés /


A Mikulás titkos élete képekben

  • 2018. december 06.

Kíváncsi vagy mit csinál a Mikulás, amikor nem ajándékokat tesz a karácsonyfa alá és hogyan készül fel az ünnepi időszakra? A választ a Sony nagykövete, Kaupo Kikkas mutatja meg képekben, aki a Télapó minden mozzanatát megörökítette az idén.

olvass tovább

Mikulásváró édességek

  • 2016. december 05.

Azoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.

olvass tovább

Gyerekek, akik megijedtek a Télapótól

  • 2015. december 19.

Fogadjunk, hogy kicsinek Ti is egy lapra tettétek a Mikulást a nagy, piros orrú, ijesztő bohóccal! Belegondolva, tényleg félelmetes lehet a gyerekeknek ennek a duci, öreg embernek a látványa, aki meglehetősen szokatlan ruhákat visel, ráadásul gyakran furcsa manók és krampuszok veszik körül.

olvass tovább

Nekünk a Mikulás...

  • 2015. december 06.

Ebben a hónapban minden héten megszólalnak szerkesztőink, az adott heti tematika kapcsán. Ezen a héten a Télapót várjuk, így a saját gyermekkori emlékeinket osztjuk meg most veletek.

olvass tovább

Ilyet kérünk karácsonyra!

  • 2015. október 15.

És itt van. Bár csak november 5-én kerül a boltokba, de a kampányfotókat ma nyilvánossá tették. A H&M számára tervezett Balmain kollekció ügyében erősen ajánlott írni egy levelet a Télapónak, vagy a Jézuskának, mert meg nem erősített információk szerint horror áron mérik majd minden egyes darabját. De ahogy végiglapozzuk a kollekciót, még a könnyünk is kicsordul. Kb. úgy, mint amikor régen álltunk a nagyon magas Barbie polc előtt karácsony tájékán, és nem igazán tudtuk eldönteni, hogy a görkoris vagy a festőművész Barbie-t kívánjuk a fa alá. Na, pont ugyanúgy érezzük magunkat most is. Merthogy mindet kérjük. Mondjuk, hogy mindet!

olvass tovább

Lehetett volna minden másképp

Volt egy sötét rozsdacsík nagyanyáméknál, a fürdőkádban. Féltem ott fürdeni gyerekkoromban, rettegtem a folttól. Azt hittem valamiféle gonosz szellem rajzolta oda, nem is ültem soha annak a végére a kádnak. Egy kicsiny kamraablak volt azon a szobán, s a gőz, amit az esti fürdő kilehelt magából, alig bírt kiverekedni rajta. Homályos, szűrt fény ömlött be a nyári estéken, télen, meg koromsötét. Egyszer onnan lestem, jön-e a télapó.

olvass tovább

Madár a leégett erdő felett

  • 2013. augusztus 15.

Mennyi oktalan badarságot olvasok túlmisztifikált külhoni tanítóktól. Mennyi-mennyi üres frázisokba rejtett, hangzatos semmit próbálnak lenyomni a torkomon. Gondolják, hogy ezt az én lelkemet meggyógyítja majd holmi télapós díszpapírba csomagolt, divatos vakcina? No, azt kötve hiszem, Juli.

olvass tovább