Kulcsszó keresés /


A nemet mondás művészete

A ghosting, a köddé válás furcsa képessége alattomosan begyűrűzik emberi kapcsolatainkba. Némán beszédes kommunikációs forma lett a párkapcsolatokban, és érezze magát nyugodtan hülyén, aki nem érti a néma csendet, a megválaszolatlan üzeneteket, a kikapcsolt telefont, a lebeszélt, és soha sorra nem kerülő találkozásokat, a látszólag nagy súlyú kimondott szavakat, ígéreteket, melyek azonban könnyedén, gyorsan pukkannak el, és vesznek a semmibe, akár a szappanbuborék.

olvass tovább

Nem kellesz eléggé...de miért?

  • 2021. november 05.

Mi hiányzott belőlem? Miért nem voltam jó? Ennyit jelentettem csupán, hogy ilyen könnyedén átlépjen rajtam? És még számos, ehhez hasonló önmarcangoló mondat cikázik nőként a fejünkben egy szakítás, egy futónak induló és annak is maradó kaland, vagy akár egy úgynevezett ghoosting (szellemmé-köddé válás, amikor az „úriember” elköszönés nélkül felszívódik) után. Mi a baj velünk?

olvass tovább

Amikor szó nélkül eltűnik – Ezért fáj annyira a ghosting

Egy ígéretesnek induló kapcsolat egyszer csak megszakad. Pontosan a legjobb résznél, amikor már egészen beleéljük magunkat, kezdjük kitárni berozsdásodott szívkapuinkat, és egyre inkább hisszük, hogy nem lányregényes közhely a szerelem első látásra. Nagy titokban, csak úgy magunknak suttogva, még a jövőt is tervezgetni kezdjük. Aztán beborul szép reményeink bárányfelhős kék ege, a „lehetetett volna álomférfi” eltűnik, és teljes hírzárlat áll be kommunikációs téren.

olvass tovább

A kakukktojás – Kia Stinger GT 2021

A Kia palettája egyre szebb, egyre versenyképesebb modelleket tartalmaz. Az értékesítési darabszámok, a márka image is bizonyítja, hogy kiváló startégiát folytat a koreai gyártó. Viszont van egy modell, ami valahogy nem illik a sorba. Nem lenne elég szép? Dehogynem! Nem elég gyors? Pont ellenkezőleg! Ennek ellenére, valahogyan kilóg a sorból. A mostani tesztnél ennek jártunk utána.

olvass tovább

Nomen est omen – Kia Stinger 3.3 GT

Ha valakit egy sikeres és számos harcban bizonyított amerikai föld-levegő rakétáról neveznek el, annak pont így kell viselkednie. A KIA-nál viszont bizonyára csupa pacifista dolgozik, így itt csak a sebesség miatt lett a 2017-ben született gyermek neve azonos egy tömegpusztító fegyverével.

olvass tovább

Köddé váló férfiak - Ghosting, az új szakítási trend

A köddé váló férfiak eltűnőművészek, fantomokká válnak, önmagukat tüntetik el. Olyan életünkből vett filmek szereplői, amelyek végén ki van írva, folytatása következik, de végül valami miatt sosem tudjuk meg, hogyan fejeződik be a film. Amiről egyébként elmondható, izgalmas és fordulatokban gazdag, végre kibontakozik a cselekmény is, még a film mondanivalóját is sejteni kezdjük. Ott élünk a filmben, a hepiend bizsergető várakozásával, felszabadultan nevetünk, élvezzük, mert megérdemeltük. Aztán eltűnik a kép, sötét lesz, sosem tudjuk meg, hogyan folytatódott volna a cselekmény.

olvass tovább

Együtt megöregedni menő

Tény, hogy sokkal nagyobb a szenzációja annak, ha egy sztárpár szakít, vagy válik, de most nem róluk szól a hír, hanem azokról, akik több évtizede kitartanak egymás mellett. Mert együtt megöregedni menő:

olvass tovább

Lány a sorozatból - Válogatás

  • 2016. január 07.

Amikor beléptem a tévé székházába, még nem sejtettem, hogy ez az épület lesz kamaszkorom második otthona, és megannyi élmény színtere! Izgatottság fogott el, de egyáltalán nem rossz értelemben, nem paráztam rá a dolgokra... Egészen addig, amíg át nem léptem a castingszoba küszöbét.

olvass tovább