Kulcsszó keresés /


TOP5: Quentin Tarantino filmjei

  • 2018. március 29.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai rendező, színész, az amerikai független filmek egyik legkiemelkedőbb alakja. A napokban ünnepelte 55. születésnapját. Összegyűjtöttük az öt legmeghatározóbb alkotását.

olvass tovább

Isten éltessen Quentin Tarantino!

  • 2014. március 27.

Nem tudom, hogy van-e olyan ember, aki még nem hallott volna Quentin Tarantinoról. Az 51. születésnapját épp ma ünneplő rendező, aki színészként, forgatókönyvíróként és producerként is tevékenykedik, alapjaiban változtatta meg a filmipart munkásságával.

olvass tovább

Tarantino halállistája

  • 2013. február 19.

A Vanity Fair készített egy vicces listát Quentin Tarantino filmjeiről, méghozzá egészen új megközelítésből, onnan, hogy hány embert és hogyan ölt meg a vásznon.

olvass tovább

Quentin Tarantino

  • 2010. január 28.

Quentin Jerome Tarantino korunk egyik legmeghatározóbb filmes személyisége. Lehet isteníteni, lehet utálni, de egy dolgot nem lehet: elmenni mellette. Legutóbbi munkájával a Becstelen Brigantykkal ismét beírta magát a filmtörténelembe.

olvass tovább

Grindhouse - avagy mire jók a rossz filmek?

  • 2007. december 18.

Quentin Tarantino és Robert Rodrigez mesteri kettős filmalkotása (Halálbiztos és Terrorbolygó) sokunknak okozott komoly rekeszizomlázat. Azt azonban már kevesebbet tudják, hogy a hatvanas-hetvenes években ilyen filmeket valóban készítettek - és ezek nem vígjátékoknak voltak szánva.

olvass tovább