Kulcsszó keresés /


Orientáció, avagy kihez csapódunk

Interkulturális környezetben az ember nehezen alkalmazkodik mindenféle új szituációhoz, napi rutinhoz. A lengyelországi ifjúsági cserém során kis híján 40 embernél érdekes volt megfigyelni, hogy az európai fiatalok hogyan osztják meg egymással idejüket, tevékenységeiket, milyen csoportokba rendeződnek. Belőlem egy közös reggeli hozta ki az indíttatást a témával való foglalkozásra.

olvass tovább

9 gyönyörű őszi fotó egy lengyel erdőről

Az ősz kétségtelenül az egyik legszebb hónap, ugyanis a természet olyan varázslatosan szép színeket vonultat fel, amelyeket naphosszat lehet csodálni. Ebben az évben az anyatermészet egészen kegyes hozzánk, és annak ellenére, hogy már november eleje van, még mindig nem érkezett meg az igazi csípős hideg, így jobb, ha minden alkalmat kihasználunk egy kis túrázásra, vagy egyszerűen csak egy kellemes erdei sétára. Ha erre valamiért nincs időnk vagy lehetőségünk, nézzük végig a most következő, a Lengyelországban található Zloty Plotok-ban készült képeket, hiszen a szívet melengetően gyönyörű képeknek köszönhetően egyből a csodás őszi természetben érezhetjük magunkat.

olvass tovább

Európa utolsó ősrengetege, a Bialowieza-erdő

  • 2016. február 26.

Mintha csak egy hatalmas, zöld óriás kapna be, olyan érzés belépni az ősrengeteg egyszerű fakapuján; fejünk felett összezár a zöld ezernyi árnyalatában pompázó lombkorona, s csak az erdő szokásos, halk neszeit lehet hallani. Kidőlt, korhadt fatörzsek, öles fák, puha mohatakaró, apró gombácskák és fehéren virágzó medvehagyma rétek jelzik, hogy itt már a természet az úr.

olvass tovább

Reserved a tengeren

  • 2014. május 14.

Lengyelország egyik legnépszerűbb ruházati márkája kicsi hazánkba is begyűrűzte magát már jó pár éve. A 11 országban jelenlévő női, férfi és gyermekruhákat is gyártó cég ruházataiban 3 alapstílust vélhetünk felfedezni.

olvass tovább

A Springfield online üzletet nyit Magyarországon

  • 2011. augusztus 18.

2011. augusztus 18.: Augusztustól már nálunk is lehet interneten vásárolni a Springfieldben. Az első SPF online üzlet 2010-ben nyílt Spanyolországban, majd Portugáliában és a Benelux államokban. Most a magyarországi és lengyelországi e-shopok megnyitásával már összesen huszonkét országban lehet SPF termékeket vásárolni az interneten.

olvass tovább

Geszti Péter kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat

  • 2011. május 10.

Geszti Péter kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat a június 10-iki budapesti VIVA Comet gálán a Papp László Budapest Sportarénában; a zenetelevízió idén hatodszor ítélte oda az elismerést. A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenegyedszer.

olvass tovább