Kulcsszó keresés /


Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 22.

  • 2012. július 22.

Ha nyár, akkor fesztivál! Még akkor is, ha az ember pénztárcája nem feltétlenül engedi meg, hogy minden koncerten ott legyen. Bennem mindig ott az elhatározás, hogy legalább egy-egy nap vagy koncert erejéig ott legyek valamelyik nevezetes eseményen. Nehogy idén kimaradjon valaki a jóból!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 20.

  • 2012. július 20.

Életem egyik legnehezebb időszakában életmentő kikapcsolódás címszóval kirándulni mentem a barátnőimmel. Az egyik este Zita barátnőm történeteit hallgattuk. Szakadtunk a nevetéstől, folytak a könnyeink, fájt a hasunk annyira vicces sztorik voltak. Jómagam még másnap is éreztem a nevetés jótékony hatását és akkor tudatosult bennem, amit már sokszor sokan leírtak, hogy a nevetés gyógyít. Ma már tudatosan kezdem a napom jókedvűen. Minden reggel szánok öt percet arra, hogy vidámra hangoljam magam, ha épp nem úgy ébredek.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 19.

  • 2012. július 19.

Csupán pár éve tanultam meg, hogy jogomban áll bűntudat nélkül nemet mondani. A bűntudat ugyanis a manipuláció egyik formája. Sokan és sokszor megpróbálkoznak vele, de nem szabad hagyni, hogy áldozatul essünk ilyen eseteknek. Ugyanis minden egyes ember alanyi, érdekérvényesítő joga, hogy nemet mondjon, bármikor, bármilyen helyzetben!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 18.

  • 2012. július 18.

Rossz hangulatban az ember hajlamos rossz döntések meghozatalára, ezért ha engem valami bánt, vagy épp nem mennek jól a dolgaim a szép pillanataimra gondolok. Eszembe juttatom azokat az élményeimet, amikor tökéletesen boldognak éreztem magam. Ettől az egész világ más megvilágításba kerül és a belső érzékelőim áthangolódnak. Csak ezután kezdek neki a probléma megoldásának és mindig bevonzom magamnak a dolgok jobbra fordulását.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 17.

  • 2012. július 17.

Nemrég buddhista táborban voltam. Amolyan sátras fajtában, ahol mindenki mezitláb közlekedik a “meditációs teremben” és lezseren öltözködik általában. Feltűnő volt számomra, hogy sok nő szabadságolta a nőiességét a tábor idejére. Nem értettem miért jelent könnyebbséget elhagyni azt a reggeli öt percet, amit az igényességünknek, jól ápoltságunknak szánunk, vagy, hogy miért nem jut eszébe egyeseknek a meditációs üléshez illendően felöltözni. Az én olvasatomban egy nő az oroszlánok között is legyen nő, ne csak akkor, ha “szükség” van rá.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 16.

  • 2012. július 16.

Van egy titkos trükköm nehéz, komoly kihívást jelentő helyzetek esetére. Ha bizonytalan vagyok magamban és nem tudom merjem-e vagy sem megtenni a lépést, a következő kérdést teszem fel magamnak: Mi a legrosszabb, ami megtörténhet? A válasz mindig egyértelmű és sosem olyan félelmetes, mint amilyennek maga a helyzet látszik. Bátran próbálja ki bárki, működik!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 15.

  • 2012. július 15.

Rajongok a keleti ételekért. Szeretem a különleges ízvilágukat, a finom fűszerezésüket. Ha perzsa étteremben járok a finom ételek mellett biztosan élek a vizipipázás örömével is. Lehetőség szerint a gyümölcsös és mentás ízesítést választom, de ki-ki ízlése szerint döntsön.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 14.

  • 2012. július 14.

Nemrég új kalandban volt részem! Az egyik barátnőm – megszállott bolhapiacozó – kincskereső túrára vitt magával. Őszintén szólva elképedtem mi mindent árulnak egy bolhapiacon. Nagy lelkesedésünkben, bár határozott céllal keresgéltünk, néhány kihagyhatatlan tétellel is gazdagodtunk. Kalandos kedvűeknek szívből ajánlom a kincskeresésnek ezt a módját!

olvass tovább