Kulcsszó keresés /


Isten éltessen igazi Macskanő!

  • 2016. április 29.

A gyönyörű, szőke híresség ma ünnepli 58. születésnapját. Összesen 3 Oscar jelölést, egy BAFTA díjat, egy Golden Globe-ot, s azon kívül öt jelölést tudhat magáénak, ráadásul a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjának is büszke tulajdonosa. De vajon hogyan jutott el idáig?

olvass tovább

A legjobb Marion Cotillard mozik

  • 2015. szeptember 30.

Marion Cotillard, francia színésznő éppen ma ünnepli 40. születésnapját. A szemtelenül fiatal őstehetség 2008-ban vált nemzetközi hírű filmcsillaggá, amikor a Piaf című film főszereplőjeként egymás után elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe, BAFTA, César és Oscar-díjakat.

olvass tovább

A legjobb Catherine Zeta-Jones mozik

  • 2014. szeptember 25.

Catherine Zeta-Jones, ha hiszed, ha nem, ma ünnepli 45. születésnapját, ráadásul a férjével egy napon született. Kirobbanó formában van, noha tavaly felröppentek a hírek, hogy elválnak Michael Douglas-szel, akivel 2000-ben kötötték össze az életüket. A szépséges wales-i színésznő Oscar- és BAFTA-díjas, a hangzatos Zeta vezetéknevet pedig nagymamájától kölcsönözte. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttük a legjobb filmjeit.

olvass tovább

Négy gondolat az idei Baftáról

  • 2013. február 19.

Nos, a brit filmes ceremónia vörösszőnyegén lejtett bevonulásoktól nem estünk túlságosan hasra. Láttunk már szebb belépőket is idén, például a Grammy-n. Megemlíteni, azért megemlítjük.

olvass tovább

BAFTA díj - a vörös szőnyeg legszebb ruhái

  • 2012. február 13.

A visszafogott elegancia jellemezte a 2012-es BAFTA díjátadó gálát. Nem voltak hatalmas divatbakik, kirívó ruhák, mély dekoltázsok, élénk színek csak szebbnél szebb klasszikus vonalvezetésű egyszerű ám tökéletes ruhaköltemények.

olvass tovább

A 2012-es BAFTA díj nyertesei

  • 2012. február 13.

Tegnap átadták a brit Oscar-ként is emlegetett BAFTA díjakat. A Brit filmakadémia díját 1947 óta ítélik oda a legjobbaknak, idén nagy esélyes a jelölések alapján a The Artist - A némafilmes volt, lássuk sikerült-e díjra váltani a jelöléseket!

olvass tovább

Beszédes siker: Tarolt A király beszéde!

  • 2011. február 14.

Még a várakozásokon felül is jobban tarolt a Király beszéde Londonban: a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet királynő édesapjáról, VI. György királyról készült történelmi dráma (The King's Speech) szinte az összes főbb elismerést besöpörte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.

olvass tovább

BAFTA díjas lett Christopher Lee

  • 2011. február 09.

Életműdíjjal tünteti ki Christopher Lee brit színészt, számos horrorklasszikus, köztük a Drakula főszereplőjét a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadó ceremóniáján. A BAFTA örökös tagsággal járó életműdíját korábban a filmművészet olyan kiemelkedő alakjai kapták meg, mint Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Steven Spielberg vagy Elizabeth Taylor.

olvass tovább