Kulcsszó keresés /


Főtt tojás újragondolva – Villámgyors tojásos receptek húsvétra

Minden évben fejtörést okoz, mit kezdjünk a megmaradt főtt tojásokkal, amiket a húsvéti sonka mellé nem fogyasztottunk el. Mi most összegyűjtöttünk nektek 5 villámgyors és kreatív receptet a maradék újrahasznosítására, amivel elkápráztathatod a szívednek kedveseket. Egy finom reggeli, uzsonna, vagy vacsora húsvétra kemény tojásból, tőlünk neked.

olvass tovább

A H&M globális mozgalmat indít a használt ruhák gyűjtésére legújabb újrahasznosítási kampányával

  • 2017. január 26.

A H&M 2013-ban indította el világszerte ruhagyűjtési kezdeményezését, melynek eredményeképp több mint 40 000 tonna ruhát gyűjtött össze. A vásárlók mára már az év egészében, bármelyik H&M üzletben leadhatják megunt ruháikat vagy textiljeiket, márkára és állapotra való tekintet nélkül. A cél az, hogy minden évben emelkedjen az összegyűjtött ruhamennyiség, és 2020-ra elérje az évi 25 ezer tonnát.

olvass tovább

10 DIY farmerötlet

  • 2015. június 07.

Bár a farmer sosem megy ki a divatból, néha érdemes felfrissíteni a régi darabokat is. Persze, szükség lesz jó adag kreativitás és kézügyességre, de egy kis festéssel, varrással akár ingyen is szuper cuccokat készíthetünk! Szerencsére az interneten számtalan ötletet találhatunk, a Youtube pedig egyenesen hemzseg a jobbnál jobb újrahasznosítási tippektől – melyekben lépésről lépésre nyomon követhetjük a folyamatokat!

olvass tovább

Designhotel Amszterdamban

  • 2014. november 04.

A holland sztárdesigner, Piet Hein Eek tervei alapján kialakított ipari létesítményben létrehozott luxus apartmanszállóban igaz, hogy maximum 2 éjszakát pihenhetünk, de akik szeretik az indusztriális stílust, azoknak kitűnő kikapcsolódást nyújthat ez a hotel.

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Whirlpool Zöld konyha koncepciója

  • 2008. július 23.

Whirlpool bemutatta a „zöld konyhát", avagy így képzeli el a jövőt a cég.  A koncepció igen egyszerű. A víz és a hő 60%-át újrahasznosításával más készülékeket és funkciókat lehet meghajtani.

olvass tovább