Kulcsszó keresés /


Igenis szét kell csúszni ahhoz, hogy a végén jól legyél

„Minden sikeres Férfi mögött egy Nő áll.” De arról miért nem beszélünk ennyire nyíltan, hogy mi van akkor, ha a Nő összeroppan a ránehezedő súly alatt? Miért nem beszélünk nyíltan az idegösszeomlásról? Miért szégyelljük még mindig ezt? Az idegösszeomlás egy létező állapot, és nem csak idegen szóként van jelen az Értelmező Kéziszótárban.

olvass tovább

Ne rohanjatok!

Nem. Nem megyek be a plázába. Van máshol is. Nem kell sok. Minek? Nem. Nem kapok idegösszeomlást a takarítástól. Nem szedem le a függönyt. Nem rágom ki a pókot a sarokból. Velünk karácsonyozik.

olvass tovább

Békében önmagaddal

  • 2014. március 14.

Állandó stressz, munka, rohanás, otthoni gondok tarkítják napról-napra az életünket, melyek könnyen az összeomlás szélég is sodorhatnak bárkit, ha nem tudod, hogyan lassíts le és miként vészelheted át a rázós időszakokat. Vannak azonban nagyon egyszerű tippek, melyek betartásával, sokkal nyugodtabban nézel majd a hétköznapi problémák elé.

olvass tovább

Szocialista realizmus - elhagyott emlékművek a volt Jugoszláviában

  • 2011. május 14.

A volt Jugoszlávia összeomlása majd szétbomlása, és rengeteg áldozattal járó délszláv háború után az ország helyén előbb öt, napjainkban pedig már hat utódállam igyekszik boldogulni. Tito-i örökségként azonban az országban számos emlékmű maradt örökül az utókorra, amely azonban nem tud, vagy nem akar semmit kezdeni az immár funkcióját vesztett objektumokkal.

olvass tovább

Az ötvenes évek divatja

  • 2010. július 17.

Míg kis hazánkban Rákosi pajtást és az ő bús hadát (értsd: szovjetek) nyögtük, addig a dekadens nyugat épp szaladt bele az összeomlásba (a mai napig).

olvass tovább