Kulcsszó keresés /


Miért pirulunk el, ha zavarba jövünk?

Az elpirulást szörnyen kínosan éljük meg. Akkor tör ránk, amikor úgy érezzük, hogy az önképünket támadás érte vagy megsérült, miattunk vagy valaki más miatt. Az érzelmek, amelyek az elpirulást eredményezik egyértelműek, a különböző testi tünetei viszont személyiségtől függően változhatnak. Egy dolog biztos, nem szeretjük és azt kívánjuk, bárcsak ilyenkor megnyílna alattunk a föld.

olvass tovább

Mi van az álarcok mögött?

Egy kataklizma becsapódik az életünkbe, és onnantól kezdve más szemmel tekintünk az emberekre. Vagy mindenkiben keressük a jót, és az értékeket, és elkezdünk hinni abban, hogy mindenkiben ott lapul a jó, mint alapvető emberi tulajdonság. Vagy rettegve kémleljük, hogy ki az, aki a valós arcát emeli felénk, és ki az, aki álarc mögül kémleli a világunkban zajló eseményeket.

olvass tovább

Légy jóba önmagaddal

  • 2018. szeptember 19.

Mai világunkban fenekestől felfordult a szépségről alkotott kép. Köszönhetően a közösségi médiának és a hirtelen jött túlzásoknak, rengeteg nő méri önmagát egy hamis képhez, ami korántsem a valóságot tükrözi.

olvass tovább

Szerkesztői levél: A kirakott mellektől nem leszel több

Hosszan tudnám fejtegetni azt, hogy vajon miért is van az a globális probléma, hogy a mai emberek 98 százaléka torzult önképpel rendelkezik. Hogy miért nem érezzük magunkat soha sem egésznek, és mi az oka annak, hogy gyakorlatilag a paletta minden színét kipróbáljuk annak érdekében, hogy úgy tűnjön magabiztosak és elégedettek vagyunk.

olvass tovább

A lányról, aki legyőzte az anorexiát

  • 2015. november 29.

Sok helyen olvasunk testképzavarról és betegségekről, amelyek megjelenhetnek az előbbi következményeként. Én testközelből tapasztaltam meg a barátnőm révén, mit tesz az emberrel, ha nincs kibékülve önmagával. Milyen az, ha valakire már „rossz ránézni”, hiszen szinte semmit nem eszik. Hogy milyen veszélyes lehet az anorexia.

olvass tovább

A csúf igazság

  • 2015. április 23.

Jön a bikiniszezon, a fehérnemű márkák kampányszezonja is már javában zajlik, a divatvilág és a kommentelők pedig heves vitát vívnak egymással. Közben pedig néha még önmaguknak is ellentmondanak.

olvass tovább

Tóth Vera: önkép és valóság

  • 2014. február 14.

Rengeteg nő gondolja magáról, hogy kevésbé szép, a valóság viszont mást mutat. Nemrég a Dove indított egy kampányt ezzel kapcsolatban: a nők elmesélték, hogy milyennek látják magukat, egy rendőrségi fantomképrajzoló pedig ez alapján elkészítette a képet a nő arcáról, majd utána lerajzolta a valóság szerint. Összevetve a 2 képet nagy megdöbbenéseket lehetett látni, miszerint a nők nagy része sokkal kevésbé szépnek látja magát, mint amilyen valójában.

olvass tovább

Interjú Gantner Ádámmal 2. rész

  • 2013. április 03.

Gantner Ádámmal szinte teljesen körbejártuk a virtuális társkeresés világát, azonban maradt még néhány megválaszolatlan kérdés. A siksze címet viselő kötet azonban természetesen tovább tágította mind a valódi, mind a virtuális, ám mindenképpen nagyon is izgalmas világot. Így most két kötet kapcsán beszélgetünk tanulságokról, valóságról, valódi és virtuális önképről.

olvass tovább

Plasztikáról őszintén

  • 2012. május 21.

Csak egy kis orrplasztika, vagy egy kosármérettel nagyobb mell, mi az? Manapság már meg se kottyan senkinek a rutin beavatkozás. Van értelme? Van jó oldala? Őszintén, a plasztikai műtétekről.

olvass tovább